AZSV na rust ten onder in Nijkerk

maart 31, 2018

AZSV heeft met 3-0 verloren van Sparta Nijkerk en blijft na deze nederlaag in degradatiegevaar. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Robbin Thuss vier minuten na de pauze. AZSV speelde daardoor bijna een helft met een man minder. Na de 1-0 van Rick Boersma kon de ploeg van Dennis van Toor het tij niet keren en kreeg het nog twee goals tegen in de slotfase.

De Aaltenaren begonnen zonder aanvoerder Freek Mulder aan het duel in Nijkerk, die nog last had van een hamstringblessure. Max Jansen nam zijn positie op de rechterflank in de verdediging over en Kars Vierwind keerde terug in de basis. De eerste kansen waren ook voor AZSV. Twee keer kreeg Joost Rasing een schietkans, maar meer dan een corner en een schot in het zijnet leverde het niet op. Daarna was de thuisclub meer in balbezit, maar beide teams werden nauwelijks gevaarlijk. Pas in de laatste tien minuten voor de pauze moest Matthijs Ebbers handelend optreden bij een schot van Jesse Buitenhuis en zag hij Jorrit Fiegen de bal missen uit een vrije trap van Jan Struijk.

Meteen na de pauze werd het wedstrijdverloop op de kop gegooid. Eerst waren er twee kansen voor Jorrit Fiegen en Janic Makizodila, maar daarna kreeg Robbin Thuss direct rood van scheidsrechter Mesbah uit Groningen. Thuss maakte een overtreding op Wesley de Laat, die geblesseerd het veld moest verlaten. De thuisclub rook de mogelijkheid om de winst te pakken en zag Jan Struijk de bal tegen de paal schieten, waarna Yordi Orriëns de bal tot hoekschop verwerkte. Uit die corner kopte invaller Rick Boersma tien minuten na zijn entree in het team van Sparta Nijkerk de openingstreffer, 1-0.
AZSV probeerde daarna met een man minder op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar moest ook meer ruimte prijsgeven. Dennis van Toor bracht Rik van der Eerden voor Kars Vierwind, maar het lukte de Aaltenaren niet om doelman Fabian Bouwman in gevaar te brengen. Toen Janic Makizodila dertien minuten voor tijd de 2-0 achter Matthijs Ebbers schoot was het pleit beslecht. In de laatste minuut zette dezelfde Makizodila de 3-0 eindstand op het scorebord, nadat Matthijs Ebbers Ali Alkan nog van scoren had weten af te houden. De rebound was echter voor Makizodila, waarna scheidsrechter Mesbah ook snel affloot.

Het blijft door deze nederlaag van AZSV bijzonder spannend in onderste regionen van de hoofdklasse B. De roodwitten staan op de gedeelde elfde plek samen met Zuidvogels en HZVV, die beide wel drie wedstrijden meer hebben gespeeld. Komende zaterdag komt Urk op bezoek in Aalten, dat na de 4-0 nederlaag bij Ajax ook weer met beide benen op de grond staat, maar wel een mooie positie in de middenmoot heeft en nog goede kansen maakt in de derde periode.

Sparta Nijkerk-AZSV 3-0 (0-0). 61. 1-0 Rick Boersma. 77. 2-0 Janic Makizodila. 90. 3-0 Janic Makizodila.
Scheidsrechter C. Mesbah uit Groningen gaf een rode kaart aan Robbin Thuss en een gele kaart aan Dennis van der Wal van Sparta Nijkerk.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Max Jansen (81. Roel Stronks), Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (80. Sjoerd te Boekhorst), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind (70. Rik van der Eerden), Robbin Thuss, Joost Rasing.

Opstelling Sparta Nijkerk: Fabian Bouwman, Dennis van der Wal, Janic Makizodila, Wesley de Laat (52. Rick Boersma), Frank de Heus (61. Ali Alkan), Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Jan Struijk (86. Muhammed Dinc), Brian Bawuah, Jorrit Fiegen, Mark Groenewoudt.


Geef een reactie