AZSV MO13 wint kraker tegen De Treffers (4-3)

november 10, 2018

Gisteravond wonnen de Oranje Leeuwinnen met 3-0 van Zwitserland. Een mooie gelegenheid om zelf ook eens even de winst te pakken in de wedstrijd van het seizoen tegen koploper De Treffers. In de eerste wedstrijd werden we volkomen weggevaagd en verloren we met 6-1. Dus tijd voor revanche en op jacht naar de eerste plaats.

Alle spelers zijn present en iedereen is tot de tanden bewapend om er een heldhaftige wedstrijd van te maken. Een half uur voor de wedstrijd wordt er al een scherpe warming-up gedaan. Een flinke hoeveelheid supporters moedigen de meiden aan. Stefan is vandaag de invalgrensrechter, waarvoor dank van schrijver dezes…

Al meteen na de aftrap is duidelijk dat De Treffers met grote sterke meiden van plan zijn onze verdediging te slopen en met afstandsschoten onze keeper Jolien te verschalken. Een eerste poging mislukt, de bal komt bij Janneke, die passt naar Sara en die haalt verwoestend uit: 1-0 voor! Kijk, zo begin je een wedstrijd. Dolle vreugde natuurlijk en nu vasthouden. Dat gaat enige tijd goed. Ook aanvallend doen we goed mee. Opnieuw een combinatie tussen Janneke en Sara, maar dit keer geen goal. Janou staat achterin tegen een reuzin te spelen, maar ontfutselt haar wel twee keer goed de bal. Voorin krijgt Isa nu de bal van Janneke, maar haar schot wordt gered door de keeper. Maar dan komen de Treffers dwars door het midden opzetten. Een schot en 1-1. Dat is jammer, maar gewoon lekker doorgaan. De Groesbeekse meiden zetten door en blijven kansen creëren. Er wordt een paar keer naast geschoten, maar dan is het weer raak. Eerst redt Jolien nog knap, maar de razendsnelle spits van De Treffers is doorgelopen en loopt de 1-2 erin. Dat is een domper.

Veerkracht tonen na een achterstand, dan moet je echt goed zijn. En dat zijn we! Romee komt rechtsvoor te staan en begint dan aan een kwartier van uitstekende vorm. Ze is snel en sterk en komt bij de achterlijn, zet prima voor en de bal wordt door een verdediger in het eigen doel gewerkt. Maakt niks uit, een doelpunt is een doelpunt en het is weer gelijk. Even later is Romee weer doorgebroken aan de rechterkant en passt naar Janneke. Die rent naar voren met de bal en scoort de 3-2. En dat is de prima ruststand.

Omdat we op veld 6 vlakbij Bredevoort spelen, wordt de pauze gewoon op het veld gespeeld. Maarten en Arjan geven nog wat tactische aanwijzingen en dan wordt er weer afgetrapt. Op het middenveld wordt nu alles uitstekend onder controle gehouden. Hester en Minke houden alles tegen wat maar op een schietkans lijkt en ondertussen sleuren Janneke, Noëlle en Charlotte-Floor en Madelief op het middenveld fanatiek achter de tegenstanders aan, die daardoor niet meer in hun spel komen. AZSV heeft nu een duidelijk overwicht. Nikee zwerft hier en daar over het veld en strooit met passjes. Sara rent met de bal het strafschopgebied in en wordt tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter ziet er niets in, dus we gaan gewoon door met een corner, die door Hester in het zijnet wordt gewerkt. Even later haalt Janneke uit en staat het gewoon 4-2. Als we nu nog één keer scoren, staan we ook qua doelsaldo gelijk. Eerst maar eens de wedstrijd winnen, dat zou al heel wat zijn.

Jolien keept geweldig vandaag en zorgt ervoor dat De Treffers niet kunnen terugkomen. Bente is nu linksvoor en krijgt een paar goede ballen. Hester krijgt weer een corner en Isa werkt de bal net naast. Danique krijgt vervolgens de bal op het middenveld. Met haar mooie techniek controleert ze de bal en rent naar voren. Een voorzet op Janneke, maar de keeper staat in de weg. Het publiek langs de kant is op van de zenuwen. Er wordt nadrukkelijk op de klokjes gekeken. Wat een spanning!

Dan komen De Treffers weer opstomen: een schot tegen de paal, maar de rebound gaat erin: 4-3. Wordt het dan toch nog spannend? Nee, want de scheidsrechter fluit meteen af. En zo winnen we een magistrale wedstrijd van de koploper. Met nog twee wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk! De Treffers hebben een iets beter doelsaldo, maar AZSV wordt steeds sterker!