AZSV MO13 verslaat DVV met 4-0

oktober 6, 2018

Schitterende 4-0 overwinning op DVV

 

Zeer terecht speelt de selectie van MO13 vandaag op het hoofdveld tegen DVV. Het ontbreken van dit team in de nieuwe prestatiegids van AZSV is een treurige flater. Kennelijk wordt het niveau van het damesvoetbal in Nederland en vooral bij AZSV nog altijd onvoldoende op waarde geschat. De meiden kunnen vandaag de voeten laten spreken en door een klinkende overwinning reageren op dit misverstand.

 

Tegenstander DVV zijn we al eerder tegengekomen in het Dumphuis toernooi in Doetinchem. Toen waren de oranjehemden uit Duiven de winnaars, al ging het in de wedstrijd minstens gelijk op. Tijd voor revanche dus in een verbluffend lekker nazomerzonnetje.  Zonder de nog altijd geblesseerde Minke gaan we van start. Onze stoere verdediger wil zelf graag spelen, maar het mag nog niet van de dokter. Balen!

In de eerste helft golft het spel op een neer, maar het overwicht ligt bij AZSV. Er wordt met fijne passjes gestrooid. Met Danique in de spits, Janneke op het middenveld en Noëlle achterin proberen de coaches iets meer balans in het team te krijgen. Het ziet er goed uit. Janneke is snel en sterk en pikt de ballen op en Danique is met haar balvaardigheid een goed aanspeelpunt. Sara bestrijkt met haar snelheid de linkerkant. Daar zorgen Janou en Bente voor het verdedigende werk en de aanvoer vanuit het middenveld.

Er is een ingooi in de buurt van de cornervloed die door Sara wordt genomen. De bal komt bij Danique die zich op de achterlijn ontdoet van twee tegenstanders en dan een keurige assist geeft voor onze goalgetter Isa. 1-0. Dat begint lekker. DVV trekt na de openingsgoal steeds meer ten aanval en dat zorgt voor ernstige dreiging. Gelukkig weten Nikee, Madelief, Romy, Janou en Noëlle er een aantal keer een aanval uit te halen en anders staat Romee ook nog eens goed te keepen om ons te behoeden voor de gelijkmaker. Die zit er zeker in, maar DVV mist een paar goede kansen.

Sara komt op links weer aan de bal, stoomt op naar voren, gaat twee meisjes voorbij en schiet de bal vervolgens op doel. De keeper verkijkt zich erop en de bal rolt in het doel: 2-0. Prima gedaan! De rest van de eerste helft is voor DVV. Met enig kunst- en vliegwerk blijven we op de been. Het middenveld staat goed en achterin wordt solide verdedigd, al is het oppassen. We komen ongeschonden de tijd door en gaan met 2-0 aan de limonade.

In de tweede helft gaat het nog beter. AZSV valt aan en DVV probeert te counteren. Gelukkig staat Romee met haar verdediger op post. Jolien valt uitstekend in. Via haar komt de bal bij Hester die nu het middenveld bestrijkt en loopt de aanval verder tot bij Janneke die met wat frommelwerk de 3-0 maakt. Dat lijkt de beslissing. Eigenlijk moeten we nu verder uitlopen maar Isa en Sara schieten op doel, terwijl ze eigenlijk de bal breed moeten leggen. Een leerpuntje… ook Charlotte-Floor speelt in de tweede helft een prima pot. Eigenlijk zijn al onze meiden vandaag op een hoog niveau aan het spelen. Het is een lust voor het oog. Zeker als vlak voor tijd een schitterende pass van Danique door Sara op waarde wordt geschat: 4-0.

De meiden van AZSV hebben vandaag laten zien dat ze wel degelijk tot de crème de la crème van AZSV behoren. Een klinkende overwinning op een sterke tegenstander. Zo doen we dat!