AZSV MO13 NET GEEN KAMPIOEN, MAAR WAT EEN KLASSEMEIDEN!

december 1, 2018

Omdat De Treffers hun laatste wedstrijd tegen OSC wisten te winnen, kunnen we alleen nog op punten gelijk komen met de meiden uit Groesbeek. Met tien doelpunten verschil zou helemaal mooi zijn, want dan zijn we ook kampioen op doelsaldo, maar een overwinning is voldoende om door AZSV gehuldigd te worden. Maar, dan moet er wel gewonnen worden, en dat is nog niet zo eenvoudig, want DVC’26 uit Didam is een zeer sterke tegenstander.

Opnieuw op veld 6 vanmorgen (want ja, het meidenvoetbal is nog altijd ondergewaardeerd in Aalten) en dus is Harco weer druk aan het heen en weer dribbelen met limonade, koffie en hoekvlaggen, daarbij een vrolijk lied zingend. Klasse Harco! Het is mooi weer, ondanks de geprofeteerde regen. De meiden hebben er meer dan zin in, dus wat kan er gebeuren? De aftrap vindt plaats, AZSV dringt aan en voordat we een paar minuten verder zijn heeft Sara al goed op doel geschoten en heeft Romee de bal aan Isa meegegeven. Onze kleine terriër rent het strafschopgebied in en kegelt de bal in de hoek: 1-0. Dat begint lekker!

Een paar meiden zijn deze week ziek geweest, maar allemaal net op tijd weer goed genoeg hersteld om te voetballen. De meiden doen geweldig hun best en creëren kansen. Maar de kleine keeper uit Didam krijgt geen al te lastig werk te verrichten tot zover. DVC telt een flink aantal sterke, snelle spelers. Het team staat goed vrij en wordt fanatiek maar positief gecoacht. Dat levert resultaten op. Een aanval van DVC over rechts. Er komt een voorzet en de bal wordt erin geschoten: 1-1. Dat belooft een doelpuntenfestijn.

Dat komt er niet. Vanaf dat moment wordt het een schaakspel tussen twee teams die willen voetballen, maar liever niet teveel willen weggeven. Wat we ook proberen, we komen er niet goed meer doorheen. Dat geldt ook voor DVC. En dus rusten we met 1-1.

In de tweede helft wordt DVC sterker. Op het middenveld veroveren ze goed de bal en zetten mooie aanvallen op. Jolien verricht een paar mooie reddingen en de verdediging rent zoveel mogelijk gaten dicht. De tijd verstrijkt echter, dus we moeten ook scoren, maar de paar kansen in het begin van de tweede helft worden helaas gemist. Als we dan ook nog op achterstand komen door een razendsnelle counter, wordt het helemaal lastig. Maar onze meiden tonen veerkracht, zoals in het hele seizoen. Ze blijven sleuren en knokken tot de laatst seconden. De scheidsrechter telt drie minuten blessuretijd. Er zijn inderdaad een paar blessures geweest en het wisselbeleid van DVC (waar op zich niks mis mee is) kost ook wel wat tijd. In de blessuretijd komt Hester naar voren, vangt de bal op en ramt die over de keeper heen de goal in. Wat een weergaloos mooi doelpunt!

De laatste seconden tikken weg en dan is het voorbij. Een gelijkspel tegen DVC’26. Dat is niet slecht, het is een terechte uitslag, maar toch is de teleurstelling natuurlijk groot. We lopen de huldiging mis, maar toch mogen we geweldig trots zijn. Als enige Achterhoekse club in de eerste klasse en dan tot de laatste dag meedoen voor het kampioenschap. Hier staat een schitterend team, dat een fantastische toekomst voor zich heeft. Met een prachtige tweede plaats sluiten we het jaar af. Met een heel dik compliment aan alle meiden en de leiders en trouwe supportersschare! Is de winterstop al voorbij? Een dik hoera voor:

BENTE, CHARLOTTE-FLOOR, DANIQUE, HESTER, ISA, JANNEKE, JOLIEN, MADELIEF, MINKE, NIKEE, NOËLLE, ROMEE, ROMY, SARA EN YANOU!!!!