AZSV MO13 neemt een punt mee uit Didam

februari 18, 2019

Na een lange winterstop, waarin we en passant even goud en brons ophaalden bij het Norbert Kuijpers Toernooi in Zieuwent, gaan we weer van start met een kakelverse competitieronde in de eerste klasse. Na een tweede plaats in het vorige seizoen, willen de dames nu toch echt de titel pakken. Om dat te doen moeten we eerst af zien te rekenen met onze angstgëgner uit Didam. DVC’26. De sterke rood-zwarte meisjes snoepten in de laatste competitiewedstrijd de titel van ons af.

We schrijven 16 februari, een en al zonneschijn en terrasjesweer. De lente is al begonnen, wat heerlijk! Misschien dat we over twee weken weer op de slee zitten, maar dit pakken we vast mee. AZSV gaat de wedstrijd fel van start met een aanval over links. Sara krijgt de bal aangespeeld door Yanou, worstelt zich langs drie Didamse verdedigers en schiet net naast: zijnet! Jammer, maar een mooie aanval. DVC laat zich niet onbetuigd en trekt ook ten aanval. Veel kansen worden er niet gecreëerd, maar het is al snel een enerverend voetbalgevecht.

Omdat onze aanjager Janneke er vandaag niet bij is, missen we wat slagkracht. En Madelief is ziek, waardoor we op rechts moeten aanpassen. Alles wordt keurig opgevangen door onze andere helden. Het blok Minke/Nikee staat als een huis achterin. Kom daar maar eens doorheen. Op de zijkanten zorgen Yanou, Romy en Romee ervoor dat de aanval van DVC er snel uit wordt gehaald. Op het middenveld schitteren Danique, Bente en Noëlle. De doelpunten moeten komen van Charlotte-Floor, Sara, Hester en Isa. Die laatste speelt op rechtsbuiten een mooi potje. Ze passeert haar tegenstanders alsof ze er niet staan. DVC’26 komt er een zeldzame keer doorheen achterin, maar dan staat daar altijd nog onze superkeeper Jolien. Kortom: we spelen sterk als team vandaag.

Dat geldt ook voor de Didamse dames. Het wordt daarom een wedstrijd, die zich vooral op het middenveld afspeelt. Pittige duels, mooie passes en af en toe een schaarse aanval. Al vanaf de eerste helft weten we al dat er vandaag niet veel gescoord gaat worden. De teams zijn even sterk. Misschien krijgt AZSV iets meer kansen, maar DVC’26 is net iets sterker in het veld. De brilstand dreigt, totdat vlak voor tijd Isa recht voor de keeper staat. Helaas is de keeper de winnaar. Het blijft dus bij 0-0 en dat is een terechte uitslag. Heerlijk mensen, we kunnen weer voetballen!