AZSV MO13-1 pakt eerste prijs (de 2e)

augustus 28, 2018

Het Dumphuis Toernooi bij VIOD in Doetinchem is een goed georganiseerd toernooi dat plaatsvindt aan het begin van een nieuw seizoen. Een prima manier voor trainers en coaches om hun nieuwe selectie eens te testen. En dus trok het splinternieuwe team van AZSV MO13 naar de velden om op elkaar ingespeeld te raken. Een hele uitdaging na slechts één training. Daar komt nog bij dat maar liefst vier meiden verhinderd waren en dus moesten er vier wedstrijden gespeeld worden zonder reserves: een kolossale uitdaging voor spelers en staf.

De eerste wedstrijd werd onder een dreigend wolkendek gespeeld tegen de thuisploeg VIOD. Een aantal van onze meiden hadden de afgelopen jaren al vinnige duels tegen elkaar uitgevochten. Maarten en zijn medecoaches Harko en Mike zorgden voor een prima combinerend elftal. Dat gold ook voor de tegenstanders. Een goed schot van Isa werd gestopt door de Doetinchemse keepster en aan de andere kant hield onze keeper Romee ook de nul. Een gelijkspel dus.

De volgende opponent was Delta Sport uit Houten. In Houten worden de meiden kennelijk voorzien van goed voedsel, want het werd al snel het reuzenelftal genoemd. Grote, sterke meiden die een heel aardig potje konden voetballen. Maar de meiden uit Aalten zijn voor niemand bang. Onbevreesd trok de rode brigade ten aanval en onze kleine terriër Noëlle en joeg de bal van vijftien meter hoog in de touwen: het eerste doelpunt… dat er nog vele mogen volgen. Delta Sport liet het er echter niet bij zitten en was in het vervolg van de wedstrijd eigenlijk iets sterker. Er werd heldhaftig verdedigd, maar de gelijkmaker moest toch worden toegestaan: 1-1. Door een miraculeuze sliding van Hester werd een nederlaag nog voorkomen.

De derde wedstrijd speelden we tegen MvR uit ’s Heerenberg stuurden hun tweede selectie naar Doetinchem. Achterin hield AZSV de boel hermetisch gesloten en voorin kreeg Sara de gelegenheid om twee keer te scoren. Door deze 2-0 overwinning hadden we nog een kans om het toernooi te winnen. Maar dan moest er wel gewonnen worden van DVV uit Duiven. Dat zou niet eenvoudig worden want de meiden in oranje hadden met goed voetbal een stel prima wedstrijden op de mat gelegd. Aan een gelijkspel hadden we niets, en dus gingen we volle bak in de aanval. We kregen kansen, maar die werden of om zeep geholpen of door de prima keeper uit Duiven gestopt. DVV stond zwaar onder druk, AZSV had het betere voetbal en de meeste kansen, maar als je die niet maakt, dan… juist. DVV speelde een razendsnelle counter goed uit en scoorde 1-0. Met alle macht werd er nog geprobeerd het tij te keren, maar ondanks schitterend voetbal, lukte dat niet.

En zo werkte AZSV dit mooie toernooi af met een overwinning, een nederlaag en twee gelijke spelen. Eigenlijk een perfecte voorbereiding op een nieuw seizoen. En de winnaars van DVV kunnen op een pittige revanche rekenen, want later dit seizoen zullen we hen nog tegenkomen in de eerste klasse. Bij de prijsuitreiking was het nog even spannend, want maar liefst drie ploegen hadden vijf punten. Ons doelsaldo bleek voldoende om de tweede prijs af te halen, en dus werd er toch een prijs gepakt: de eerste van een nieuw seizoen. Zo toog de karavaan terug naar Aalten met een mooie ervaring en een bokaal in de rugtas! Klasse meiden!