AZSV medekoploper na 1-0 winst op Excelsior’31

september 16, 2017

AZSV versloeg koploper Excelsior’31 met 1-0 door een goal van Rik van der Eerden. De vrije trap van 19 meter, gescoord na 20 minuten, bleek uiteindelijk de enige en dus winnende treffer van dit duel. De winst was gelukkig en zwaar bevochten te noemen, omdat de gasten uit Rijssen het betere voetbal op de grasmat legden, maar zij lieten een aantal goede kansen ongebruikt en stuitten telkens op de prima keepende Matthijs Ebbers, die tot Man of the Match werd uitgeroepen, maar voor deze titel kwamen nog wel vier mensen in aanmerking. AZSV verzuimde in de slotfase om het duel in het slot te gooien, zodat het tot de slotseconde enorm spannend bleef.

De Aaltenaren kregen donderdagavond een fikse tegenvaller te verwerken, toen Michael Vaags door de knie ging en mogelijk lange tijd uitgeschakeld is. Daardoor moest trainer Dennis van Toor zijn opstelling weer aanpassen. Bram Rensing ging naar de linksback positie en Sjoerd te Boekhorst werd links op het middenveld opgesteld. De rest van de ploeg bleef ongewijzigd in het duel tegen Excelsior’31, dat samen met SC Genemuiden na twee duels de ranglijst van de hoofdklasse B aanvoerde.

De ploeg van Dennis van Toor werd in de beginfase flink teruggedrongen door de gasten uit Rijssen, die via Niek Davina en Hakim Ezafzafi goede kansen kregen. Doelman Matthijs Ebbers liet van meet af aan zien, dat hij in een goede vorm stak. Aan de andere kant ging een schot van Kars Vierwind net over het doel van Melvin Koetsier. Na 20 minuten werd Yeftha Nyamsangya onderuit gehaald en Rik van der Eerden schoot de vrije trap heel fraai achter Koetsier, 1-0. Excelsior’31 bleef de beter voetballende ploeg, maar verder dan een schot van Hakim Ezafzafi (redding Ebbers) kwamen de gasten niet.

In de tweede helft kreeg AZSV iets meer grip op het Rijssense aanvalsspel en kreeg het meer kansen in de tegenaanval. Kars Vierwind stuurde tien minuten na de pauze Joost Rasing alleen op Koetsier af, maar twee Rijssense verdedigers maakten het de inwoner van Wehl zo lastig, dat hij doelman Koetsier niet kon passeren. Na ruim een kwartier had AZSV geluk, dat een actie van Cem Köse via Yordi Orriëns op de paal belandde. In de laatste fase van het duel had Excelsior’31 meer balbezit, maar waren de betere kansen voor AZSV. Een schot van invaller Brian Hogeweide ging net naast, na een goede actie van Joost Rasing en diezelfde Rasing had AZSV op 2-0 moeten zetten toen hij acht minuten voor het einde op aangeven van Rik van der Eerden alleen op Melvin Koetsier af kon gaan. Hij schoot de bal over het Rijssense doel, zodat de spanning tot het einde bleef. Hakim Ezafzafi en invaller Oguzhan Sahin waren ook niet bij machte om Matthijs Ebbers te passeren, zodat scheidsrechter Jeroen Sanders na 93 minuten voor het einde floot.

AZSV is door deze winst samen met Berkum koploper van de hoofdklasse B met zeven punten uit drie duels. Een prachtige start van de competitie. Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij Staphorst, dat zaterdag op Urk wist te winnen en drie punten minder heeft verzameld dan de Aaltenaren.

AZSV-Excelsior’31 1-0 (1-0). 20. 1-0 Rik van der Eerden.
Scheidsrechter J. Sanders uit Doetinchem gaf gele kaarten aan Bram Rensing van AZSV en aan Tom Brummelhuis en Simon Baysoy van Excelsior’31.

Opstelling AZSV: Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Sjoerd te Boekhorst (71. Brian Hogeweide), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Rik van der Eerden, Joost Rasing.

Opstelling Excelsior’31: Melvin Koetsier, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Tom Brummelhuis (46. Niek Averesch), Mirko Zwiers, Niek Davina (76. Oguzhan Sahin), Hielke Penterman, Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi (64. Stijn Beverdam), Cem Köse.


Geef een reactie