AZSV loopt tegen geflatteerde nederlaag bij Staphorst aan

oktober 27, 2018

AZSV heeft met 4-0 verloren van Staphorst en van haar oude trainer Dennis van Toor. Het werd een geflatteerde overwinning voor de Arnhemmer die acht jaar bij de Aaltenaren hoofdtrainer was. Hij maalde er echter niet om, dat hij de punten in Staphorst kon houden, ook al had zijn ploeg het lange tijd moeilijk tegen AZSV, die 70 minuten met een man minder moesten spelen na een discutabele rode kaart voor doelman Jasper te Kolste.

De 20e minuut was meteen het breekpunt van de wedstrijd. Na een te korte terugspeelbal van Kars Vierwind kwam er een botsing tussen Ferdi ter Avest en Jasper te Kolste, waarbij scheidsrechter Weiland uit het Friese Menaldum de AZSV-goalie de rode kaart voorhield. Jelle Jansen moest het veld in ten koste van Rens Heusinkveld en hij zag ook nog de toegekende vrije trap door Pim de Jonge in het net geschoten worden. Daarmee kwam er een 2-0 tussenstand op het scorebord, want na ruim een kwartier had de thuisclub een 1-0 voorsprong genomen door Ferdi ter Avest, die slecht verdedigen in de AZSV-defensie goed afstrafte. En dat terwijl AZSV en Staphorst in het eerste kwartier redelijk aan elkaar gewaagd waren. De thuisclub zette wel van meet af aan veel druk op de Aaltense achterhoede, zodat de opbouw lastig werd.

Na de 2-0 beperkte AZSV zich aanvankelijk tot tegenhouden, maar daarna ging met het tien spelers steeds beter.Vooral in de tweede helft hadden de tien Aaltenaren het beste van het spel, maar ze vergaten zich te belonen met een treffer. Goede kansen werden niet benut door Kars Vierwind, Robbin Thuss, Joost Rasing en Yeftha Nyamsangya. De ploeg van Dennis van Toor beperkte zich tot de snelle counter en zag een schot van Mark Veldmate op de paal belanden. Tien minuten voor tijd scoorde invaller Mike Reuvers de 3-0 en in de laatste minuut zorgde Ferdi ter Avest met een fraaie lob voor de geflatteerde 4-0 eindstand.

Komende zaterdag komt Duno D op bezoek in Aalten. De ploeg die vier keer kampioen werd in zes seizoenen had een flitsende start in de hoofdklasse en heeft op dit moment vier punten meer dan AZSV verzameld.

Staphorst-AZSV 4-0 (2-0). 16. 1-0 Ferdi ter Avest, 23. 2-0 Pim de Jonge, 81. 3-0 Mike Reuvers, 90. 4-0 Ferdi ter Avest.
Scheidsrechter R. Weiland uit Menaldum gaf een rode kaart aan Jasper te Kolste en gele kaarten aan Marlon Luchtenberg en Jordi Lemmens van Staphorst.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Bram Rensing, Erwin Nieuwboer (77 Sjoerd te Boekhorst), Yeftha Nyamsangya, Kars Vierwind, Rens Heusinkveld (22. Jelle Jansen), Joost Rasing (62. Nick van Breugel), Robbin Thuss.

Opstelling Staphorst: Tom Holleboom, Thijs Gerlofs (17. Rémon Kroes), Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Martijn Brakke, Marlon Luchtenberg (66. Mike Reuvers), Jordi Lemmens, Pim de Jonge (72. Martin van ’t Ende), Mark Schra, Ferdi ter Avest.