AZSV legt loper uit voor Capelle

juni 4, 2023

De mannen van Dave de Jong hadden het vaste voornemen om hun trainer nog een week aan zich te binden. Met de overtuiging dat er nog wat te halen viel kwamen ze het veld op. Maar na 21 seconden kon er al een streep door hun oorspronkelijke plan toen Tom te Veluwe te zacht terug speelde op keeper Jasper te Kolste en Dennis van der Heijden van Capelle dit cadeautje dankbaar uitpakte. Voordat de Rood-Witten goed en wel van de schrik bekomen waren lag de 2-0 er al in toen diezelfde Dennis van der Heijden de 2-0 op het scorebord zette. AZSV liet het hoofd niet hangen en herpakte zich al snel. Met iets meer geluk had in de 11e minuut de 2-1 bijgeschreven kunnen worden. Met vlagen goed voetbal werd er opgetrokken naar het doel van keeper Marc van Splunter. Vooral Chris Verheul was een voortdurende plaag voor de Capellenaren. Het was dan ook niet vreemd dat hij zich in de 26e minuut door de verdediging van Capelle worstelde en prachtig de 2-1 scoorde. Het werd een open wedstrijd met kansen over en weer. Met de rust was nog niet duidelijk wie de finaleronde zou halen. Na de rust eenzelfde spelbeeld. Ferran Momberg moest zich geblesseerd laten vervangen door Sebastian Navis. Bij Capelle was men nog lang niet zeker van hun zaak en daar was ook alle reden voor. AZSV ging op zoek naar mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren maar het engeltje zat deze wedstrijd op de schouder van de Groen-Zwarten. Dat het halverwege de tweede helft nog niet gelijk stond mocht een wonder heten. Een domper was dat de ingevallen Sebastian Navis na 20 minuten zich alweer geblesseerd moest laten vervangen in zijn laatste wedstrijd voor Heren1. Max Rensink nam zijn plaats in. Koen Maatkamp kwam er in voor Nick van Breugel. Aan beide kanten ontstonden doelpogingen maar tot scoren kwam het niet. De krachten raakten op het eind bij zowel AZSV als ook Capelle op in deze boeiende wedstrijd waarin drinkpauzes nodig waren. De kansen aan beide kanten werden steeds onnauwkeuriger op sportpark ’t Slot. Tren Wille kwam er in voor Bram Rensing. In een laatste poging om de stand gelijk te trekken werden de defensieve stellingen door AZSV verlaten en dat bood Capelle de gelegenheid om zes minuten voor het eind de stand op 3-1 te brengen. Dat het in blessuretijd nog 4-1 werd is meer voor de statistieken. Inmiddels had de moegestreden Niek te Veluwe zich moeten laten vervangen door Thijmen te Kolste. De Rood-Witten konden met opgeheven hoofd het veld verlaten en kunnen terug zien op een prachtig seizoen dat werd afgesloten op een vierde plek op de ranglijst, inclusief het toetje dat nacompetitie heet. De afscheidnemende trainer Dave de Jong kan terug zien op vijf mooie jaren bij de Rood-Witten.

Door: Gerrit Nijman