AZSV JO19-1 kampioen in de vierde divisie!

mei 13, 2018

Via een 2-1 overwinning op naaste belager DZC ’68 is AZSV JO19-1 zaterdag kampioen geworden. De wedstrijd zelf was van matig niveau, maar dat schijnt zo te horen bij kampioenswedstrijden.

AZSV leek twee weken geleden al zeker van het kampioenschap, omdat DZC ’68 één punt in mindering had gekregen van de KNVB. Dit besluit werd echter vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd (voorlopig) teruggedraaid, waardoor AZSV de wedstrijd inging met 9 punten voorsprong met nog 3 wedstrijden te spelen. Er werd dus nog ergens om gespeeld, AZSV moest minimaal gelijk spelen.

In de eerste helft kwam JO19-1 op voorsprong, maar het slaagde er niet in, ondanks diverse goede kansen, deze voorsprong uit te breiden naar minimaal 3-0. In de tweede helft tapte DZC ’68 uit een ander vaatje en dat leverde de gelijkmaker op. AZSV bleef worstelen met het benutten van de kansen en had ook wel enige pech met 2 schoten op de paal. Vlak voor tijd maakte AZSV alsnog de 2-1 en kon het feest beginnen. In de rust van de wedstrijd AZSV 1- HZVV 1 mocht het team een ererondje over het hoofdveld lopen.

We feliciteren het succesvolle team, bestaande uit Bonne Jansen, Ruben Voerman, Seam Pluimers, Sjoerd Freriks, Mart Wassink, Luca ter Haar, Tjerk ter Maat, Bjorn Tolkamp, Sebastian Navis (aanvoerder), Ruben Lensink, Yoran Ertunc, Nick van Breugel, David Markaj, Teun Bauhuis, Kees Kastein, Jeroen Bussink, Ronald Heynen (trainer), Eric Wissink (ass-scheidsrechter) en Ronald Rijks (leider).

Met in ieder geval 12 punten voorsprong op de nummer 2 en met nog twee wedstrijden te gaan, is AZSV de terechte kampioen in de 4e divisie. De cijfers 20 wedstrijden gespeeld, 18 gewonnen, 1 gelijk, 70 doelpunten voor en 22 tegen, spreken voor zich.

De jaargang 1999 sluit met dit kampioenschap een prachtige en succesvolle pupillen- en juniorentijd af. Het gros van de spelers beleefde vijf of zes kampioenschappen. Als F7 begonnen bleef de groep vrijwel intact en groeide via kampioenschappen als F3 en F1 door naar de E. De E-groep bleek zo getalenteerd, dat AZSV in één seizoen twee E-teams in de hoofdklasse had en twee E-teams in de eerste klasse! Kampioenschappen en promoties volgden. Via de D-pupillen, een kampioenschap als C-junioren met daarmee promotie naar de landelijke divisie, handhaving als B-junioren op divisieniveau en net geen promotie het afgelopen seizoen als A-jeugd, volgde nu het slotstuk.

Hopelijk zullen veel van deze spelers, ondanks bijvoorbeeld studie elders, het kunnen blijven opbrengen om te blijven investeren in zichzelf om daarmee AZSV ook op seniorenniveau een succesvolle periode te bezorgen.

https://photos.app.goo.gl/AFtoOxl7GAiXmzhw2