AZSV JO17-4 WINT NA SPECTACULAIRE OPENINGSFASE VAN AJAX B.

oktober 9, 2019

Zaterdag 5 oktober 2019 stond de competitie wedstrijd , thuis, tegen Ajax Breedenbroek JO17-1 op het programma.

Na een goede en felle warming up waren wij klaar om te beginnen. Na dat Jelmer en ik de opstelling vertelt hadden gingen wij met volle moet deze wedstrijd tegemoet.

De scheidsrechter heeft gefloten voor het begin en wij trappen af. Na 16(!) seconden lag de bal voor ons al in het net. Een fantastisch afstand schot van Sebastian en onhoudbaar voor de doelman aan de zijde van Breedenbroek. 1-0!
Na dat Ajax B de bal weer in het spel heeft gebracht na de aftrap is het niet lang na de voorsprong alweer raak. Alleen dan aan de kant van Breedenbroek na 1 minuut en 54 seconden is de score alweer gelijk getrokken. 1-1!

Vlak voor rust wordt er aan de rand van de 16 van Breedenbroek een overtreding gemaakt tegen ons. De scheidsrechter fluit voor een vrije trap. Onze vaste vrije trappen nemer Sebastian gaat achter de bal staan, en wacht tot iedereen klaar staat om het de verdedigers en keeper van Ajax B lastig te maken. De scheids fluit, de bal wordt in gebracht en bam! 2-1! Het is de kleinste van het veld, maar kopt de bal wel binnen! Friso maakt er met het hoofd
2-1 van. De voorsprong is weer terug!

De ruststand is 2-1.

Na de rust veranderd het spelbeeld niet veel, wij spelen een goede pot, en Breedenbroek loopt achter de feiten aan en kan alleen voetballen door de lange bal te spelen. In de rust is Jop in het veld gekomen, die sprint achter de bal aan die snel richting de achterlijn rolt, trekt de bal strak en laag voor en jahoor, daar is de 3-1! Doelpunten maker in Finn! Een lekkere marche om door te voetballen!

Maar ongeveer 10 minuten voor tijd, door dat het uitverdedigen bij een corner niet goed is aan onze zijde, maken wij het nog onnodig spannend Bredenbroek scoort, en heeft de aansluitingstreffer vlak voor tijd te pakken. 3-2.

Na dat wij de laatste 10 minuten op vechtlust en wilskracht voetballen, halen wij de 2e 3 punten van het seizoen binnen. Opluchting bij Stijn, Jelmer en ik maar ook bij de jongens die dit verdiend hebben.

Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben, staan wij op een 5e plaats met 6 punten.

 

Ik ben trots jongens!

Kevin.