AZSV JO17-4 start competitie met ruime zege.

september 25, 2019

Zaterdag 21 september ’19 rond de klok van 14:30 stond voor AZSV JO17-4 de eerste competitie wedstrijd van het seizoen op het programma. Een uitwedstrijd tegen SJO/SSA HMC’17 JO17-1
We gingen met een selectie van 15 speler naar Mariënvelde toe:
Thijs ter Haar (K) , Jorne Wevers, Thomas Lensink, Sebastian Dobbelaar, Lorik Jakupi , Lars ter Haar, Finn Luiten, Wessel Smees, Friso Lensink, Mika Freriks © , Ferre Obbink, Chris Pennings, Jeroen van der Velde, Maarten Hoog Antink, Ruben Eeltink.
Technische staff : Kevin Rots, Jelmer ligterink
Na aankomst werden we goed opgevangen door de heren actief bij HMC’17 en konden onze jongens zich rustig omkleden en klaar maken voor de wedstrijd.
Na een fanatieke warming-up nog even de laatse puntjes op de I zetten, en de wedstrijd kon beginnen.
De scheidsrechter fluit voor het begin, en we zitten er gelijk kort op. Na nog geen 2 minuten voetbal ligt de eerste bal voor ons al in het goal. Een fraaie counter zorgt er voor dat Maarten de bal netjes kan binnenschuiven. 0-1!
Na de 0-1 is het 3 minuten lang balletje over tikken en na en fout achterin de defensie van HMC’17 is Maarten scherp een schiet de 0-2 binnen. Er zijn dan 6 minuten gespeeld.
Dan wordt het bij ons achterin een beetje te laks, en door daardoor geven wij HMC’17 de mogelijkheid om te scoren, en ja de spits van HMC’17 twijfelt geen moment en schuift een balletje in de hoek achter Thijs. Na 15 minuten gespeeld te hebben staat het 1-2.
Hier zag onze toch stabiele verdediging er eventjes niet goed uit.
Rond minuut 20 gaat bij ons het balletje keurig van speler naar speler. Na een geblokt schot, en dat de keeper uit zijn goal is, schiet Mika de bal voor open goal binnen. Boem 1-3!
Dan gaat de bal over en weer van het blauw, naar het rood en andersom. Een terugspeelbal van onze verdediging naar onze keeper Thijs lijkt onschuldig, tot dat Thijs te lang wacht na zijn aanname om het spel te hervatten. Hij probeert op het laatst de bal een ram naar voren te geven, maar doet dit te laat waardoor hij de bal tegen de spits van HMC’17 schiet, en hij maakt er vlak voor rust 2-3 van.
Dan klinkt het rust signaal en kunnen we de 1e helft bespreken.
Na de koffie en ranja starten we de 2e helft.
We zijn 7 minuten bezig in de 2e helft als na een keurig en mooi uitgevoerde aanval Finn 1 op 1 staat met de keeper en met een laag schuivertje de 2-4 binnen schiet. De gouden wissel van het seizoen?
Maar dan naar 10 minuten in de 2e helft komt het mooiste doelpunt van deze wedstrijd tot stand.
een ingooi van net na de middellijn van Jorne naar Friso, die combineren en Friso ziet Ferre het strafschopgebied in vertrekken, de pass komt en Ferre stapt over waar Finn achterin in het strafschopgebied komt aanlopen en die bal geweldig binnen schiet! 2-5.
Na dit doelpunt hebben we de wedstrijd rustig uitgespeelt tot de scheidsrechter de wedstrijd heeft afgefloten.
Na geweldig uit de startblokken zijn te gekomen gaan de eerste 3 punten mee naar Aalten.
Na 1 wedstrijd staat AZSV JO17-4 op plek #3 met 3 punten uit 1 wedstrijd.

Geweldig begin,
Kevin Rots.