AZSV JO15-3 in rouw na plotselinge overlijden jarenlange steun en toeverlaat Peter te Koppele

december 21, 2021

‘Ik kom wel’, appte Peter te Koppele op vrijdagavond 10 december in antwoord op de oproep ‘Ik zoek nog een vlagger’ van trainer-coach Rinaldo te Brinke op de middag voor de thuiswedstrijd van AZSV JO15-3 tegen Longa ’30 JO15-5. En zo assisteerde de vader van speler Raymond te Koppele op zaterdag 11 december de scheidsrechter bij het in goede banen leiden van de wedstrijd. Omdat hij twee dagen na dat duel een ingrijpende operatie voor de boeg had, meldde Peter dat hij de uitwedstrijd tegen FC Dinxperlo JO15-3 van zaterdag 18 december aan zich voorbij moest laten gaan, maar dat hij na de winterstop beslist weer van de partij zou zijn.
Hoe anders liep het…… Peter kwam op woensdag 15 december op 60-jarige leeftijd te overlijden. Daags erna, voorafgaand aan de laatste training voor de winterstop, kregen de spelers van de JO15-3 kregen te horen welk vreselijk lot de vader van hun ploeggenoot Raymond had getroffen.
De spelers, de trainer-coach en de ouders/verzorgers van de jongens zijn verbijsterd door het overlijden van Peter en leven intens mee met zijn dierbaren die veel te vroeg afscheid van hem moeten nemen: zijn vrouw Li Jie, hun fijne zoon Raymond, en Peters zus en zwager en hun kinderen.
Vanaf het moment dat Raymond lid werd van AZSV, was Peter steun en toeverlaat van de leiders van de teams waarin zijn zoon voetbalde. De ene keer was hij actief als scheidsrechter, de andere keer als grensrechter. Op zaterdagochtenden, ook al was het nog zo vroeg of koud, was hij nooit te beroerd om te helpen met het klaarzetten van doelen en pionnen. Bleek een tegenstander te sterk, dan assisteerde hij bij de coaching van keeper (hij had zelf een verleden als doelman) en veldspelers. En was er gebrek aan een chauffeur, dan was hij één van de eersten die aanbood te rijden.
We zullen Peter blijvend herinneren om zijn jarenlange inzet als steun en toeverlaat voor de JO15-3 en alle teams waarvan zijn zoon Raymond de seizoenen hiervoor deel uitmaakte, en om het fijne contact dat we gedurende de jaren hadden. ‘Geniet van het leven. Zorg dat je gelukkig bent. Geniet van alles wat het leven biedt. Want al denk je dat morgen je wordt gegeven, zeker weten doe je het niet’, is te lezen op de rouwkaart.

Peter, dank je dat je de hobby van jouw zoon en onze kinderen met je inzet mogelijk maakte en hen zodoende liet genieten van het voetbal. Dank je voor het het goede contact op en rond trainingen en wedstrijddagen. We zullen je niet vergeten.

Li Jie, Raymond en familie, wij wensen jullie alle kracht om dit enorme verlies te dragen.

AZSV JO15-3