AZSV JO15-2 wint… Aaltense Slutsky nog wel in het zadel…

november 30, 2019

Waar de hele vereniging al weken naar hunkerde, is vandaag gebeurd. AZSV JO15-2 verlaat de laatste plek in 3e Klasse 13.

AZSV JO15-2 kreeg visite van Grol JO15-3. Dit team stond op de 9e plek in de stand. AZSV JO15-2 stond 11e. Dit was dus een wedstrijd in de donkere spelonken van de 3e Klasse 13. In het gebruikelijke praatje met de trainer van Grol hoorde ik dat ze alle wedstrijden tot nu toe goed gespeeld hadden en dat ze vol vertrouwen naar Aalten waren gekomen.

Ik heb tijdens de bespreking voor de wedstrijd aangegeven dat ik stiekem wel 4 punten verwachtte uit de laatste 2 wedstrijden. Dat leek mij een realistische opgave. Direct vanaf de aftrap was duidelijk dat er voor ons iets te halen viel. We waren scherp in de duels, passes waren goed. De omschakeling ging ook beter als de afgelopen weken. We gaven de tegenstander eigenlijk geen kans om bij ons doel te komen.

Wij wisten voor rust gewoon even 2 doelpunten te maken. We gingen met een voorsprong rusten. Dat was voor het eerst sinds onze overwinning op AD’69 JO15-1. Er stonden ee paar verse krachten klaar om de tweede helft hun opwachting te maken. Heel even was ik bang dat Grol de 2-1 zou maken en dan…..
Maar niets was minder waar. Waar wij in de extra tijd van de tweede helft nog even een fraai doelpunt maakten, werd de eindstand 3-0. Ja, u leest het goed, 3-0. Zelfs geen tegengoal voor ons in deze wedstrijd. Groot compliment aan het hele team, wat hebben jullie weer een goede wedstrijd gespeeld en nu eindelijk de verdiende overwinning over de streep getrokken.

Waar mijn collega Leonid Slutsky gisteren na hun 5e nederlaag op rij opstapte, had ik al besloten dat ik niet uit mijzelf op zou stappen. Het bestuur van AZSV had waarschijnlijk wel het vertrouwen dat het nog goed zou komen met AZSV JO15-2 of de financiĆ«le middelen om de trainer af te kopen zijn er niet… Aan de andere kant moet je als trainer alles een keer meemaken, na een kampioenschap en een bekerfinale moet er ook een keer gedegradeerd worden. Is Dick Advocaat ook al een niet gedegradeerd met Sparta? Ik snap Dickie wel.. Wie wil er nou niet in 1 adem worden genoemd met ondergetekende. Ik noem er een paar: Frank Rijkaard (Sparta), Dick Advocaat (Sparta), Mark Nijhof (AZSV JO15-2). Aad de Mos (Sparta), Henk de Jong (De Graafschap), Marino Pusic (FC Twente),Chris Coleman (Sunderland), Ricardo Moniz (Excelsior). Al met al een mooi rijtje met in potentie zeer goede trainers…

Ik wil dan ook mijn grote dank uitspreken aan het mensen die het voor het zeggen hebben, want we gaan gelukkig niet met 0 punten de winterstop in.

Mooi om te zien dat de ouders en vooral grootouders in zulke grote getale aanwezig zijn bij onze wedstrijden en ook blijven komen. Het was net of het vandaag al weer drukker was als andere weken. Zou een overwinning dan toch al in de lucht hebben gehangen?

Met een beetje geluk blijft de rode lantaarn tot aan de winterstop in Vosseveld. Een overwinning volgende week zaterdag zou heel goed uitkomen. Dus als u deze toppers van AZSV JO15-2 nog een keer aan het werk wilt zien, moet u 7 december even naar Vosseveld komen. Er zullen binnen AZSV best mensen zijn die u haarfijn kunnen uitleggen waar Vosseveld ligt.

Voor nu wil ik het hierbij laten.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Trainer/Coach AZSV JO15-2