AZSV JO15-2 strijdend ten onder en op zwart…

november 3, 2019

Waar ik in de voorbije weken vaak een illustratie plaatste, leek het mij beter om even op zwart te gaan. Het schijnt dat de site en onze verslagen zoveel worden bekeken dat het soms beter is om niet alles te plaatsen.. 😉

Na weken van balen was er 2 november de wedstrijd tegen FC Trias JO15-2G. In de beker was dit ook al een tegenstander van ons. Hier gingen we toen keihard en kansloos onderuit. We hadden geen idee wat we van deze wedstrijd moesten verwachten. De spelerscarrousel draaide de afgelopen week volop. Bij ons werd er ook geshopt en mochten twee van onze spelers aansluiten bij JO14-1.Dat blijft iets bijzonders. Dat wij als JO15-2 toch de spelers klaar kunnen en mogen stomen voor de selectieteams.

Mooi was het daarom om te zien dat er binnen de hele JO15/JO14-lichting goed wordt samengewerkt tussen de teams en coordinatoren. De onstane gaten werden eigenlijk zonder morren opgevuld, dit weekend met spelers uit JO15-3. Ga er maar aanstaan, jouw eigen team staat bovenaan en draait goed. Wij staan onderaan en hebben het zwaar. Respect voor de spelers die zich vrijwillig aanmeldden om ons team te komen versterken. En zeker een woord van dank aan de leiders dat zij hun spelers willen afstaan. Onze dank is groot.

Nu onze wedstrijd. Opvallend was dat er zeel veel mensen op ons sportpark waren. Dit spreekt voor zich, niet alleen wij speelden onze wedstrijd, ook AZSV JO15-1 speelde gelijktijdig naast ons hun wedstrijd, En deze twee teams zorgen voor zo’n grote aanloop van supporters, dat de parkeerplaats helemaal was gevuld met auto’s van onze supporters. Er gaan zelfs geruchten dat er mensen vrijdagavond al zijn aankomen om niets te hoeven missen van deze wedstrijden. Het schijnt ook dat het bestuur overweegt om deze 2 teams niet meer gelijktijdig te laten spelen, de weg naar AZSV kon de piek in het verkeer amper aan.

Tot ieders verbazing waren er spelers die weer deel uit wilden en konden maken van ons team. Dit tot verrassing van onze gehele technische staf, dus de bank werd gevuld met herintreders. Wij gaven vanaf de aftrap aan dat we ons niet zomaar wilden laten afslachten. We waren zeker gelijkwaardig aan onze tegenstander. Helaas werden en twee ballen verkeerd verwerkt, waardoor de uitblinkende spits van FC Trias twee kon scoren. Neem daarbij een overtreding van ons binnen ons 16-meter-gebied, die leidde tot een strafschop. De 0-3 ruststand was bepaald.
Dit was zeker een geflatteerde uitslag, maar we konden er mee leven. Tijdens de eerste helft viel er op een gegeven moment een klein buitje op het veld, naar later zou blijken, was dit net genoeg om er voor te zorgen dat er geen stof zou opwaaien als wij volgas langs de zijlijn flitsen op weg naar de goal van de tegenstander.

Na de rust was het wachten even op de scheidsrechter, hij dacht dat wij de tweede helft wel wilden spelen zonder bal. Dit leek ons niet zo’n goed idee. weer lieten wij zien dat we echt wel kunnen voetballen, helaas kregen we nog twee goals tegen. Maar met opgeheven hoofd konden wij het veld verlaten. Ook hier een diepe buiging voor de inzet van ons team. Mannen ik ben trots op jullie. Ondanks de resultaten zijn jullie elke training allemaal aanwezig en tonen jullie veel inzet.

Komende zaterdag spelen wij onze wedstrijd tegen SJO MEC/Bredevoort JO15-1G. Om onze jongens al een beetje aan het spel te laten wennen, worden komende week kosten noch moeite gespaard. Er wordt woensdag speciaal een trainer ingevlogen die een MEC-achtergrond heeft. We gaan zaterdag zien of dit de moeite waard is geweest. Al met al zien we dat het spel toch elke week beter wordt. Dit belooft zeker dat wij voor de winterstop toch nog ergens een puntje gaan halen. Ik neem aan dat wij er dan weer staan en gaan kijken of wij hun kunnen verrassen met een geweldige instelling en hopelijk resultaat. Dat de punten in de gemeente Aalten blijven, is een zekerheidje. Maar ik zou het een geweldige prestatie vinden, als wij zou winnen van die stadsen…

Wij hopen u zeker te mogen begroeten tijdens onze wedstrijd tegen SJO MEC/Bredevoort. Speciaal voor onze supporters is deze wedstrijd verplaatst vaan 10.00 uur. Zodat u gewoon thuis kunt lunchen.

Met vriendelijke groeten,
Mark Nijhof
AZSV JO15-2