AZSV JO15-2: Sprookje nader zijn ontknoping

november 24, 2019

Er was eens een groep jongens die wilden graag gaan voetballen. Het lot wilde dat ze na heel veel jaren samen in één team terecht kwamen. Zoals bij ieder sprookje moet eerst een groot obstakel worden worden overwonnen, voor de ontknoping daar is.

Bij AZSV JO15-2 heet dit obstakel de 3e Klasse. De grote boze wolven dachten dat dit team het wel lastig zou krijgen, maar wel het hoofd boven water zou houden. En ja, tot op heden verzuipen we nog steeds niet. Al worden we soms best vaak en lang onder water gehouden door onze tegenstander.

Gisteren gingen we op pad naar Lievelde. Met knapzakken op onze schouders en broodkruimels strooiend om de weg terug te vinden.

Waar Doornroosje lange tijd slaapt voor ze door haar prins waker wordt gekust, hadden onze spelers 2 tegengoals nodig om wakker te worden. Hierna werden wij sterker en sterker. Net voor rust scoorden wij de 2-1. Met nog 4 minuten op de klok, dacht de scheidsrechter waarschijnlijk aan Assepoester, die op tijd thuis moest zijn in verband met haar betovering. Dus eerder affluiten en de druk van AZSV er even afhalen was de oplossing. Men was zo snel in de kleedkamer voor de thee, dat het glazen muiltje nog op het veld bleef liggen.

In de tweede helft gingen de gedachten even naar Calimero. Waar onze tegenstander bovenaan staat, staan wij strak onderaan. In de eerste helft hadden wij een zekere strafschop moesten krijgen, maar de leidsman was niet overtuigd. Onze tegenstander kreeg na een discutabel moment wel een strafschop… Want zij zijn groot en ik is klein… en dat is niet eerlijk… We bleven tot het eind strijden. We kregen helaas nog een paar tegengoals, maar we konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Toen ik de uitslag van onze wedstrijd zag op de Voetbal.nl-App, dacht ik dat Pinokkio toch bestond. De uitslag was volgens iedereen 7-2. Maar de pop van Chepetto had er 8-2 van gemaakt. Nu maakt voor ons 1 tegengoal meer of minder geen verschil.

We hebben verbeteren ons steeds, wat een fantastische wedstrijd hebben we gespeeld. Ondanks de grote uitslag kunnen we niet anders dan trots zijn op deze ploeg. Wat jullie getseren hebben laten zien is echt top!!!

En net als bij de zeven dwergjes luidt het motto bij AZSV JO15-2: “He Ho, He ho.. Je krijgt het niet cadeau”. We moeten nog even 2 wedstrijden doorbijten. Daarna gaan we een leuk winterprogramma in elkaar zetten en klaarmaken voor het nieuwe seizoen in de 4e klasse.

We treffen nu nog de twee ploegen die net boven ons staan. Zou het strookje van AZSV JO15-2 dan toch uitkomen en we niet als laatste eindigen in deze competitie?

Kom ons dus zaterdag aanmoedigen in onze wedstrijd tegen Grol.

Met sprookjesachtige groeten,
Mark Nijhof
Trainer/Coach AZSV JO15-2