AZSV JO15-2 ongeslagen op 5 december.

december 9, 2020

Zaterdag 5 december is natuurlijk de dag van Sinterklaas, maar er moest vandaag ook gewoon gevoetbald worden door de JO15-2. Vroeg in de ochtend tegen de JO13-1 en later op de middag tegen de MO17-1.

Zaterdagmorgen 5 december rond 7:45 was het tijd om aanwezig te zijn op sportpark Villekamp voor de mannen van Smilda en Rots. Na een goede bespreking kon de warming- up beginnen. Een iets wat slordige warming up leidde uiteindelijk tot de enige frustraties bij de leiders. 8:30, tijd om te beginnen aan deze pot. Na de heren van de JO13-1 succes te hebben gewenst ging het nog maar om 1 ding: zorgen dat er gewonnen word. De eerste paar minuten lopen stroef. Het spel verbeterd zich rond minuut 24. Lars K. heeft de bal rond een meter of 27 en haalt maar eens uit. Een ge-wel-dig schot dat zo onder de lat in het goal vliegt! 1-0 De kop is eraf en vanaf nu begint het een leuke wedstrijd te worden van beide kanten.

1-0 is tevens de ruststand.

Vlak na de rust is er veel ruimte achter de verdediging van de JO13-1. De bal valt goed voor Stef D. die de bal een paar meter vooruit meeneemt, en vervolgens de bal met binnenkant voet fan-tas-tisch over de doelman in het goal lobt. Weer een prachtige goal.

Desondanks de 2-0 achterstand begint de JO13-1 beter te voetballen. Ze creëren meer kansen. Met succes. Door 2 persoonlijke fouten achterin de verdediging profiteert de JO13-1 en scoort het hier 2x uit. Toch een goede prestatie van de JO13-1.

Deze wedstrijd eindigt in 2-2. Toch een domper voor de mannen van Smilda en Rots.

Zaterdagmiddag om 13:00 stond de 2e wedstrijd van de dag op het programma. Deze was tegen de MO17-1. Een lastige pot op voorhand. Of toch niet? Al redelijk vroeg in de 1e helft laat de JO15-2 zien hoe goed ze kunnen voetballen. Gini gebruikt zijn

sterke fysieke lichaam goed, dribbelt door de verdediging heen en drukt goed af! Een vroege voorsprong. 0-1. De 2e treffer staat op naam van Revi. Willem doet het voorbereidende werk en geeft een prachtige steekpass naar de zijkant, Revi neemt de bal keuring mee en schiet binnen. 0-2! Vlak na deze treffer volgt de 2e van Gini, en de 3e van de wedstrijd. Gini verliest in eerste instantie de bal, maar wint de bal terug op fysieke kracht, loopt door de verdediging en schuift rustig binnen. 0-3! Met de stand van 0-3 gaan we rusten.

In de 2e helft is het wedstrijd beeld niet veel anders. AZSV JO15-2 domineert en geeft de gehele wedstrijd eigenlijk geen kans weg. De 4e treffer komt voort uit een strafschop. Een handsbal geconstateerd door scheidsrechter T. Arink en de bal gaat op de stip. Revi heeft de bal vast en wilt eigenlijk de penalty nemen. En met grote klasse bedenkt hij zich. Hij geeft de bal aan Mike J. die verbaast kijkt, en de penalty mag nemen. Met volle zelfvertrouwen gaat hij achter de bal staan. Snoei hard schiet Mike hem binnen. 0-4!

Voorafgaand aan de volgende aanval volgt een goede loopactie van Stef H. Hij speelt de bal richting Lars K. de bal wordt voorgezet en Mike J scoort. Dit betekend zijn 2e treffer van de dag! Zou het dan weer? 0-5

Even later in de wedstrijd is de 0-6 in de maak. Mike J. laat zich aanspelen in de punt van de aanval, hij draait goed weg, en schuift vervolgens de 0-6 binnen. Hattrick Mike has returned!

Zo sluit AZSV JO15-2 de dag af met een ruime zege. Dit zal goed zijn voor het zelfvertrouwen. Toch het mooiste moment van vandaag ; Hattrick Mike has returned.

The story continues…..

Kevin