AZSV JO15-2 kent geen moeite met Terborg/Silvolde JO15-2.

oktober 7, 2020

Zaterdag 3 oktober gingen de mannen van Rots en Smilda naar Terborg voor de 3e competitie wedstrijd van het seizoen tegen Terborg/Silvolde JO15-2.

Zonder de afwezige Stijn gingen de mannen op weg naar Terborg. Na een uitstekende overwinning tegen FC Trias JO15-2 (12-1) was het de taak om deze overwinning voort te zetten.
Vol vertrouwen en goede moed kwamen we aan op het sportpark in Terborg. Na een ietwat onduidelijk ontvangst, kwam de leider van Terborg ons de nodige instructies en uitleg geven hoe het gaat op het sportpark.
De mannen hadden ondertussen al een bal gepakt en waren hier al enigszins mee aan het ouwehoeren. Dit gaf Kevin de tijd om de warming-up oefeningen klaar te zetten en, nog een goede wedstrijd bespreking te houden over de wedstrijd.
De scheidsrechter kwam eraan gelopen, dus pakten wij de spullen naar de kant en zetten nog de laatste puntjes op de i.  Ook vandaag was de taak weer duidelijk. Een goed vervolg geven aan vorige week.  Het eerste fluitsignaal klinkt, en de wedstrijd is begonnen. “In de 1e 10 minuten van de wedstijd creëren wij altijd veel kansen, maar worden deze niet afgema…” 0-1, door Tim. Kevin zag het te vroeg somber in. En toen stond daar ineens meneer Beumer voor het goal. Niet veel later kan wederom Tim weer doorlopen richting de 16 van de tegenstander, en weet hieruit voor de 2e keer vandaag te scoren 0-2.
Tussentijds creëert Terborg eigenlijk geen enkele kans. Ze komen amper in het 1e kwartier van de wedstrijd op de helft van AZSV.  In minuut 23 wordt de mooiste goal van de hele wedstrijd gescoord. Lars U. haalt op het middenveld de bal achter zijn standbeen langs, steekt de bal tussen 3 spelers door richting de op tijd vertrokken Revi, en die rond koelbloedig af. Wat een doelpunt! 0-3.  Maar dan vlak na deze wereldgoal, verliezen onze verdedigers even de scherpte. Max wilt de bal terug spelen richting Luuk op advies van Thijn, maar deze bal is te kort waardoor de aanvaller van Terborg ze allemaal uitspeelt en uit het niets de 1-3 scoort. De scheidsrechter fluit voor de rust. Even nog een motiverend peptalk van Kevin, en de 2e helft kan weer beginnen.

Na een kwartier in de 2e helft is er een goed uitgespeelde aanval en staat Lars K. uiteindelijk goed voor de goal, en tikt deze heel simpel binnen. 1-4.  Terborg wordt na 20 minuten wat sterker, maar krijgt net in die fase weer een goal tegen. Lars K. dribbelt vanaf het middenveld zo door de gehele verdediging heen , en trekt de bal goed voor. Mike J. schiet deze bal rustig binnen. Zo komt AZSV op een 1-5 voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd is er nog een hoekschop voor AZSV. Tim trapt de bal voor, de bal blijft hangen in de 16 meter, en Mike J. schiet de bal als een raket de kruising in. 1-6.
Gelijk na deze treffer fluit de scheidsrechter af, en wint AZSV weer ruim.

“Een wedstrijd om van te genieten, een wedstrijd zoals wij het voetbal willen spelen.” Waren de woorden van Kevin alvorens iedereen weer richting Aalten vertrekt.

Mannen ik ben trots.

Terborg/Silvolde JO15-2 – AZSV JO15-2 : 1-6