AZSV JO15-2 eindigt bekercampagne met een zege!

september 16, 2020

Afgelopen zaterdag speelde AZSV JO15-2 haar laatste wedstrijd in de beker voor dit seizoen.
In aanloop naar deze wedstrijd stond er eigenlijk niet veel meer op het spel.  Dit komt omdat AZSV JO15-2 toch verrassend verloor in de eerste bekerwedstrijd tegen SV Loil (3-2).

Na een goede trainingsweek, konden de gedachtes op de wedstrijd van zaterdag 12 september tegen FC Dinxperlo JO15-2. Na een korte, maar duidelijke wedstrijd bespreking konden we met ons allen naar veld 6 wandelen. De jongens hadden een goede warming up gedraaid, waardoor alle spieren goed los waren en de wedstrijd voor ons kon beginnen.

Na aankomst van de heer  J.M Smilda kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De afspraken waren duidelijk dus iedereen wist wat hij moest doen. Dit liep in de beginfase van de wedstrijd nogal stroef. AZSV creëerde weinig goede kansen, en dat deed FC Dinxperlo juist wel. Dinxperlo kreeg een enorme kans door onoplettendheid in de defensie van AZSV. Hier leek AZSV tegen een 0-1 achterstand aan te kijken, maar Dinxperlo schoot de bal hoog over voor open doel.

Na een kwartier kwam de motor bij AZSV een beetje op gang. FC Dinxperlo maakt hands, die staan te kijken wat de scheidsrechter doet, die geeft voordeel, en vervolgens neemt Lars K. die bal mee, en schuift de bal rustig binnen. 1-0! (In Dinxperlo staan ze nog steeds te kijken wat de scheidsrechter doet, heb ik vernomen uit betrouwbare bron :P). AZSV begint eindelijk weer te lijken op het AZSV wat een week eerder met 8-0 won van KSV/Erix JO15-1G. De bal doet het werk, en de afspraken worden nagekomen.

Na een half uur volgt er de volgende kans. De verdediging bij FC Dinxperlo staat hier iets te slapen. Een hoge bal valt precies tussen de 2 verdedigers van de uitploeg, die zijn de bal kwijt en als ze zich omdraaien zien ze Tim er met de bal vandoor gaan. De bal viel er precies tussen, Tim neemt die bal mee en rond keurig af. 2-0!  Niet veel later fluit J.M Smilda af voor de rust. Deze scheidsrechter floot een wedstrijd zoals uit een boekje. Heel netjes scheids!

Na rust verliep het allemaal wat moeizamer. Het werd warmer, de vermoeidheid begon een rol te spelen, dus het verliep wat minder soepel dan in de 1e helft.
Na een kwartier in de 2e helt,  was er volgens de tegenstander een overtreding gemaakt door onze spits. De scheidsrechter laat door spelen omdat hij het te weinig vond om het te beoordelen als een aanvallende fout van onze spits. Stef D. gaat rustig door, en rond de bal vervolgens heel goed af. 3-0!  De rest van de 2e helft speelden de mannen van Smilda en Rots rustig uit.

Het eindsignaal klinkt, en iedereen (op FC Dinxperlo na) ging tevreden van het veld af.
Ondanks alles mijn complimenten en respect naar de trainers/leiders van FC Dinxperlo voor hun sportiviteit naar ons, maar ook naar iedereen op en in het veld.

Ook wil ik de ouders bedanken voor de massale steun afgelopen zaterdag!

Zaterdag 19 september ’20 staat de 1e competitie wedstrijd uit in Doetinchem tegen DZC’68 JO15-3G.

AZSV JO15-2 FC Dinxperlo JO15-2 : 3-0