AZSV JO15-1 wint van zichzelf in Apeldoorn

september 27, 2020

AZSV JO15-2 had afgelopen zaterdag niet genoeg spelers.. Eén van onze mannen kwam terug van een blessure en zou mooi minuten kunnen maken. Hij is in deze wedstrijd vervelend gevallen en heeft zijn sleutelbeen gebroken. Wij wensen Lars T. heel veel beterschap..

Voor ons stond de verre uitwedstrijd tegen Groen Wit ’62 uit Apeldoorn op het programma. Met 13 fitte spelers werd de bespreking bij AZSV begonnen. Na een klein half uur was het strijdplan duidelijk. Dus we konden vertrekken. De rit naar Apeldoorn neemt toch een uurtje in beslag. Het was de vraag hoe de spelers deze reis zouden ondergaan.

Aangekomen bij het sportpark van Groen Wit, was er voor veel spelers een teken van herkenning. Vorig seizoen hadden zij hier ook al gespeeld. De kleedkamers waren volgens de spelers oud. Stephan en ik vonden dit eerder nostalgisch, het waren net de kleedkamers in het oude Wembley.. En ook hier zou het vandaag nog gaan stormen, maar dat was voor de wedstrijd nog niet aan de orde..

Nu de wedstrijd.. De eerste helft… Ik heb me jaren geleden voorgenomen om niet negatief te schrijven… Gelukkig bleef het 0-0.

In de rust donderde het in onze kleedkamer. De technische staf heeft hun zegje gedaan en daarna de jongens te tijd gegeven om het er samen maar eens even over te hebben..

Een heel ander beeld dan de eerste helft, dat was het begin van de tweede helft. Groen Wit kwam zeer optimistisch uit de kleedkamer, tegen AZSV moet iets te halen zijn.
AZSV JO15-1 dacht daar dus even heel anders over. Na 9 minuten in de tweede helft stond er al een 0-3 stand op het scorebord. Het ene doelpunt nog mooier dan het andere..
De samba ging nog even door. Uiteindelijk werd een 0-6 stand bereikt. We zagen het spel weer terug dat wij als technische staf voor ogen hebben.

Een groot compliment voor het hele team. Wat een veerkracht hebben jullie getoond. Dat verdient echt een dikke pluim.

Na de wedstrijd moest de reis naar huis weer aanvaard worden. De technische staf zat in één auto. De hooftrainer had het plan opgevat om als laatste te vertrekken. Hij wist nog een tentje waar ze de lekkerste gehaktballen van Apeldoorn verkopen, met 5 auto’s er langs was net te veel.. Helaas is dit niet gelukt, dus houden we het nog te goed denk ik..

Woensdag spelen we voor de Achterhoek Cup in Didam. Wederom tegen DVC’26 JO15-1. Voor alle supporters let op!!! De aanvangstijd is verplaatst naar 19.30 uur. Dit omdat er veel supporters uit Aalten worden verwacht.
Zaterdag 3 oktober spelen we in Ruurlo, tegen de plaatselijke JO15-1. Kortom mooie wedstrijden, ook voor onze trouwe supporters schare.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1