AZSV JO15-1 wint terecht van koploper ZZC’20 JO15-1

december 4, 2021

Vorige week was ik afwezig in verband met mijn werkzaamheden. U heeft daarom het verslag moeten missen van de helaas verloren wedstrijd tegen v.v. Dieren JO15-1. Het is dus niet zo, als sommige mensen denken, dat ik alleen verslagen schrijf over wedstrijden die wij winnen, anders was er ook geen verslag geweest van de uitwedstrijd tegen Vorden JO15-1. Ik snap dat sommige mensen dat zo willen zien, maar daarover later meer. Wel mooi om te horen dat de verslagen dus ook buiten de vereniging goed worden gelezen..

Vandaag stond de wedstrijd tegen ZZC’20 JO15-1 op het programma. Dit team was tot vandaag ongeslagen in onze competitie. Een tegenstander om de borst maar eens even nat voor te maken. We hadden ZZC’20 al eerder kunnen treffen, alleen had dit team een toernooi gepland in een weekend waarin een bekerwedstrijd stond gepland. Op zich niet zo handig.. Na veel vijven en zessen kon er geen geschikte datum voor deze wedstrijd worden gevonden. En ging deze wedstrijd niet door. Erg jammer dat men hier in Zelhem na de wedstrijd van vandaag nog steeds over valt. En dan vooral de toon waarop. Zowel van de leiding, als nog erger.. de ouders. Ik wil hier verder geen woorden aan vuil maken, maar het kwam erg kinderachtig over.. Bijna aandoenlijk.

ZZC’20 had voor deze wedstrijd een geweldige serie neergezet. Met een doelsaldo van 38-3. Oftewel een team dat makkelijk scoort, en zeer weinig doelpunten tegen krijgt. Dat ze niet makkelijk een deur open zetten, bleek al bij aankomst op het sportpark. Het was zoeken naar de kleedkamer. Het veld was nog niet vrij. Voor een plekje op een trainingsveld hadden we vorige week al bijna een handdoekje in de dug-out moeten leggen. Kortom, we voelden ons niet echt welkom. Ook voor de wedstrijd was er een rare sfeer. De leiding van ZZC’20 had geen zin om even een box/hand te geven. Na de wedstrijd bleek wel waarom, maar dat had ik al beschreven.

Vanmorgen om 7.30 uur ging mijn telefoon. Op zich is dat niets geks, alleen wel op de zaterdag en zeker als Stephan belt. Hij kon helaas niet bij de wedstrijd zijn. En dat bij de belangrijkste wedstrijd van deze competitie…
Maar gezien de lange staat van dienst als trainer/coach van ondergetekende mocht dat geen probleem worden. Ik kan u alvast verklappen dat ik sinds vandaag al twee seizoenen zonder puntverlies ben als coach van AZSV JO15-1. Een geweldige prestatie vind ik zelf. Ik vraag me af of Stephan dit nog gaat evenaren… Zal hij wel ff flink zijn best moeten doen..

Ik heb hier al een paar keer geschreven over een staflid van AZSV JO15-1 en zijn manier van klokkijken. Ik kan u vandaag trots melden dat Kevin R. gewoon ruim op tijd aanwezig was voor deze wedstrijd.

De wedstrijd zou om 11.15 uur beginnen op veld 3. Maar daar was nog een wedstrijd aan de gang en die zou flink uit gaan lopen. Voor ons was dit het teken om terug te gaan naar het trainingsveld om te zorgen dat we warm zouden blijven.
Uiteindelijk werd besloten dat we op het hoofdveld mochten spelen, mooi voor alle supporters die er waren. Bijzonder, ondanks alle Corona-regels.. Aan het eind van de wedstrijd waren er 5 supporters blij en die kwamen uit Aalten.

Vanaf de aftrap zouden we proberen om ZZC’20 onder druk te zetten. En mooi was om te zien dat we dat ook meteen deden en dat ZZC’20- zich eigenlijk geen raad wist. In de bespreking hadden we ook aangegeven dat het heel lastig zou zijn om te scoren tegen dit team, dus elke kans zou goed ingeschoten moeten worden. En onze spits deed dat voortreffelijk. De eerste kans was meteen de 0-1. Het spel golfde mooi op en neer. Maar tot doelpunten kwam het verder niet in de eerste helft.
In de rust vonden wij het wel even nodig om te zeggen dat de 0-2 meer rust zou geven. Want ja, het blijft toch de koploper waar we tegen speelden. ZZC’20 kwam beter uit de kleedkamer als wij. Maar ze wisten het doel nog niet te vinden.
Wij maakten op fantastische wijze de 0-2. Dit gaf de burger moet. Maar zoals al gezegd, werd ZZC’20 wel steeds sterker. Dit leidde ook de 1-2 in. En mijn gevoel zei dat de 2-2 eerder zou vallen als de 1-3. En laat mijn gevoel het vandaag eens mis hebben gehad…

Een minuut of drie voor het eindsignaal scoorden wij de 1-3 en kon de winst ons eigenlijk niet meer ontgaan. Met een zeer tevreden gevoel zochten wij de kleedkamer op. En er was natuurlijk contact met Stephan. Hij kon via de app de wedstrijd “volgen”.

Ik wil ons team bij deze een groot compliment maken. Want wat hebben jullie een inzet getoond. En dan ook met zo’n resultaat van het veld stappen maakt de morgen helemaal mooi.

Wij spelen volgende week thuis tegen ST Terborg/Silvolde JO15-1, hopelijk is deze wedstrijd via de livestream te volgen, zodat onze trouwe supporters ons kunnen blijven volgen. De week erop spelen wij thuis tegen DZC’68 JO15-2. Een uur voor onze wedstrijd op 18 december spelen v.v. Dieren en ZZC’20 hun topper in Dieren. Benieuwd welk team er dan punten gaat laten liggen. Wij hebben dus zelf in de hand of we in de winterstop bovenaan staan, maar daarover zult u hier nog wel meer lezen.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Vandaag Coach AZSV JO15-1