AZSV JO15-1 wint spookduel van 12 man

oktober 3, 2020

Tja… Ruurlo JO15-1 uit.. een wedstrijd die je maar beter gehad kunt hebben. Vandaag was het aan ons om naar de geel/zwarten te gaan. Dit was de eerste wedstrijd tijdens de nieuwe Covid-19-regels. Er mochten geen supporters bij aanwezig zijn.. En dat was maar goed ook. Wat een draak van een wedstrijd. Stephan had de touwtjes strak in handen en ik was de aangewezen man om vandaag aan onze zijde te vlaggen.

Door de thuisspelende vereniging was er alles aan gedaan om ons uit ons ritme te brengen. Het ontvangst liet te wensen over.. Het veld lag bijna in Barchem.. En wij maar klagen dat bij AZSV veld 5 & 6 ver weg liggen. Het kan dus altijd gekker..

En dan de wedstrijd.. Ik wil de scheidsrechter een compliment maken voor het geweldige begin- en eindsignaal.. Wat daar tussenin gebeurde, kon eigenlijk vaak het daglicht niet verdragen. Op een bepaald moment kwam de lijdsman hier zelf ook achter. In “overleg” met onze grensrechter werd besloten dat het beter was om even een afkoelperiode in te gelasten.. Het was inmiddels 1-1. En de 12e man vond het nodig om een strafschop aan Ruurlo te geven, anders zouden ze de bal nooit achter onze keeper kunnen krijgen.. Helaas mocht de VAR vandaag ook niet aanwezig zijn.. Dan was het gewoon 0-1 voor AZSV geweest.. Ruurlo scoorde de eerste goal uit een situatie waar duidelijk buitenspel aan vooraf ging. De man die vakkundig werd tegengehouden door onze keeper stond ook ruim buitenspel.. Ook hier vond de scheidsrechter dat het absoluut geen buitenspel was en wees naar de stip. Onze grensrechter ging aan zichzelf twijfelen.. Had het nog wel zin om daar langs te lijn te blijven staan?

Na de korte onderbreking stond de strafschop nog. Deze werd trouwens erg goed ingeschoten door de speler van Ruurlo. Met een 2-1 stand werd de thee opgezocht. Opvallend was, dat de 12e man al halverwege zijn kleedkamer was, toen hij floot voor het rustsignaal.
Een donderspeech van onze trainer was nodig om alle koppies weer dezelfde kant op te krijgen. er zou toch minimaal 2 keer gescoord moeten worden, wilden we de punten meenemen naar Aalten.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Ruurlo. Dit had de 2-2 en 2-3 tot gevolg. Diep respect voor ons team hoe ze de rug rechtten..
Ruurlo kreeg van ons even de ruimte om de 3-3 te maken. Het team was hier zo blij mee, dat ze wilden dat de scheidsrechter affloot. En dat was ook zeker zijn bedoeling, maar AZSV jo15-1 knalde nog net ff de 3-4 in de touwen. Klasse mannen!!!

Was er dan niets positiefs te melden.. Zeker. De 3 punten gaan mee naar Aalten.. De ranja was heerlijk.. En het afdak boven het terras was waterdicht.

Geheel in lijn met de clubkleuren van de thuisclub, werden er nog 6 gele kaarten uitgedeeld. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten.
Komende zaterdag komt Dieren naar Aalten. Zou mooi zijn dat we die ook even over het knie kunnen leggen!!!!

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Elftalleider AZSV JO15-1