AZSV JO15-1 “wind” eerste duel na winterstop

februari 20, 2022

Zaterdag 19 februari.. De dag nadat Eunice over ons land raasde. De KNVB had de wedstrijden voor 18 februari afgelast. Het was nog even spannend of de wedstrijden van 19 februari door konden gaan. De storm was gaan liggen, maar Eunice had op zaterdag flink last van wind. Volgende keer toch maar niet zoveel kool eten?

Bij aankomst op ons sportpark viel mij op dat er bij AZSV geen schade zichtbaar was. Het leek bijna of de wervelwind AZSV had gespaard, dus konden de wedstrijden gewoon doorgaan.

Voor ons stond het duel met Achilles’12 op het programma. Het was een flinke reis voor onze tegenstander, maar toch waren ze rond 10.00 uur de grenzen van de gemeente Aalten al overgestoken.

Het was de bedoeling dat er om 11.00 uur afgetrapt zou worden, maar daar dachten andere teams binnen AZSV even anders over, want zij moesten hun penalty-reeks nog afmaken. Ach en wij kunnen daar natuurlijk wel even op wachten. Mooi om te zien hoe de kleine hummeltjes genieten van een wedstrijdje voetbal.

Nu onze wedstrijd… Bij de warming-up werd al duidelijk dat er een stevige wind vanaf de kantine kwam, geen idee of dit nog van Eunice was of een andere oorzaak had. Wel opvallend dat het op het hoofdveld niet zo hard waaide..

Onze selectie was compleet, dus met 16 spelers begonnen wij aan onze vuurdoop in de 1e klasse P2. Dit is een nieuwe klasse met alleen de beste teams uit de 1e klassen van voor de winterstop. Het gaat dus een half jaar genieten worden. Aangezien onze trainer dacht dat Achilles’12 in het rood-wit zou spelen, hadden we het besluit genomen om in ons trainingstenue te spelen. Nu stonden er twee teams op het veld, waarvan er niet één in het rood speelde. Het zal lastig geweest zijn voor de nieuwe toeschouwers om ons te kunnen vinden op het volle Sportpark “Villekamp”.

We begonnen met de wind tegen, dus het advies was om de ballen laag te houden, zodat de wind geen vat kon krijgen op ons spel. Het spel speelde zich bijna de hele eerste helft op de zijde van Achilles’12. We gaven nagenoeg niets weg en scoorden voor rust de 1-0. Het viel mij op dat de trainer niet echt enthousiast reageerde na dit doelpunt. Met een stoïcijnse blik zette hij alles en iedereen weer goed neer. Met 1-0 werd de rust gehaald. Mooi was het om te zien dat het halen van de ranja al geregeld was, voor de eerste helft was afgelopen.

Na de rust hadden we echt de wind in de rug. We waren heer en meester. Na een goede uittrap van onze keeper, stond onze spits 1 op 1 met de keeper van Achilles’12 en haalde hij onverbiddelijk hard uit.. 2-0.

De tweede helft hebben we eigenlijk ook niet veel kansen weggegeven en was het dus een terechte overwinning.

Nog een woord van dank aan alle aanwezige ouders. Het was met de wind in de rug een makkie om naar AZSV te komen, maar ik hoop dat jullie niet schrikken van een beetje tegenwind en allemaal goed thuis zijn gekomen.

Volgende week mogen we op bezoek bij Juventa’12 in Wierden. We zitten dus in een leuke klasse met tegenstanders waar we nog niet tegen gespeeld hebben.

Ga zo door mannen en we maken er een mooie tweede seizoenshelft van.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1