AZSV JO15-1: Vooruitziende blik

november 14, 2021

En dan is het zaterdag 13 november 2021. De dag van de nieuwe Corona-maatregelen. Iedereen zal er een mening over hebben en dit is niet het platform om hier iets van te vinden. Maar de maatregel om toeschouwers bij sportwedstrijden te weren, is er één die de plank in mijn ogen volledig misslaat. Deze regel ging pas tegen de avond in. En dat bood ons de gelegenheid om dan maar vroeg in de ochtend onze wedstrijd te spelen. Voorlopig dus de laatste voor onze trouwe fans, en dat zijn er nogal wat. Het aantal mensen in Megchelen was gisterochtend minstens verdubbeld.

De wedstrijd tegen Gendringen JO15-1 stond in eerste instantie gepland voor 20 november. Maar onze vooruitziende blik gaf ons in om deze wedstrijd naar voren te halen. De aftrap stond gepland om 9.00 uur. Dat betekende dat we om 7.30 uur moesten verzamelen. En als u denkt dat dat vroeg is…. Toen ik rond 7.00 uur bij AZSV aankwam, reed er al een team weg voor hun uitwedstrijd. Het kan dus altijd gekker.

Stephan wilde de bespreking in Megchelen doen, in plaats van bij AZSV. Zou hier het idee achter zitten om de ouders ook eens vroeg bij AZSV te krijgen? Een manier om ook de ouders scherp te houden? Ik ga hem dit toch nog een keer vragen.

We hadden de complete selectie bij ons. Helaas niet allemaal fit. Maar we konden wel met elf spelers beginnen.. Het veld in Megchelen lag er redelijk goed bij. Het veld was wel erg nat, ik begreep zelfs dat men had overwogen om de wedstrijd af te gelasten.
Gendringen JO15-1 stond voor aanvang van de wedstrijd op de laatste plaats in onze competitie. En bij winst zouden wij bovenaan staan. En dan merk je bij de mannen toch een vorm van onderschatting. Want ze zullen niet voor niets onderaan staan toch?

Het leek vanaf de aftrap wel of we met de handrem er op speelden. Het spel was niet zo flitsend als we de afgelopen weken hebben gezien. Aan de andere kant ook wel weer mooi, dat er dus ook dingen minder goed kunnen gaan.
We kwamen na een minuut of 12 op een mooie 0-1 voorsprong. Maar die bleef niet zo heel lang staan. Binnen 2 minuten was de stand weer gelijk 1-1. Dit was ook de ruststand. Ik denk dat Gendringen niet beter kon, dan wat ze hebben laten zien in de eerste helft en wij vergaten om de kansen af te ronden. Het was zeker niet onze beste eerste helft.

Na de thee was wel duidelijk dat wij de wedstrijd toch naar ons toe wilden trekken. We waren het grootste gedeelte op de helft van Gendringen te vinden. Het leverde ons ook kansen op. En van die kansen werden er twee een doelpunt. Zo kwam de eindstand 1-3 uiteindelijk op het scorebord te staan.
Deze stand had ook 7-9 of 5-8 kunnen worden, maar er waren twee spelers die met kop en schouders boven de rest uit kwamen. En dat waren de beide doelmannen. Ze lieten beide zien, dat ze absoluut de onbetwiste keepers zijn van beide JO15 teams.. Klasse mannen..

En dan onze trouwe groep supporters… Ik hoop echt dat we jullie voor de winterstop nog weer mogen begroeten langs de lijn. Want het spelletje is gewoon te mooi om zonder publiek te spelen. En waar we ook spelen, jullie zijn altijd van de partij, en dat is mooi voor de jongens.. Komende zaterdag spelen we niet, dus die dag mogen jullie lekker op de bank blijven liggen, of slaat dit nou op mijzelf?? Ik spreek nu even voor mijzelf, maar ik zal jullie aanwezigheid langs de kant wel gaan missen….

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1