AZSV JO15-1 verliest vooral van zichzelf

oktober 6, 2021

Na elke gewonnen wedstrijd weet je dat een verloren wedstrijd steeds dichterbij komt.. En vandaag was dat voor AZSV JO15-1 aan de orde. Op het programma stond de wedstrijd tegen VV Vorden JO15-1 voor de Achterhoek Cup. Bij de warming-up was al iets te zien dat de scherpte niet helemaal aanwezig was. Terwijl we voor de wedstrijd nog even naar de kleedkamer gingen, hadden we het idee dat de koppies allemaal dezelfde kant op stonden.
Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat we meer tegenstand zouden krijgen dan we tot nu gehad hadden. En het leek of de mannen toch redelijk gespannen op het veld stonden. Waar dit mee te maken heeft, is ons niet geheel duidelijk geworden. We waren voor ons doen slordig in de passing. Ook het omschakelen ging niet zoals we in andere wedstrijden gewend waren. Op zich ook wel “mooi” om te zien dat deze geweldige groep ook maar gewoon jongens zijn.. En ja.. Dan mag je fouten maken, als je er maar iets van een leermoment in ziet. En ook vanavond bleek dat spelers van AZSV niet echt gemaakt zijn voor een heerlijke pot werkvoetbal.. Iets wat Vorden wel beheerste. Ze hebben in mijn ogen een goede eerste helft gespeeld.
Met een 0-0 stand werd de rust bereikt. We hebben een paar kansen voor de rust gehad, maar die werden niet op waarde geschat.

Tijdens de ranja werd er aangegeven dat het in de tweede helft eigenlijk wel anders moest, wilden we een goed resultaat neerzetten. En dat gebeurde eigenlijk meteen na de rust ook wel. We kregen diverse opgelegde kansen.. En als je wilt winnen, zal er toch een keer een bal in het doel moeten. Maar dat geluk was ons vanavond niet gegund. En wat gebeurt er dan volgens de voetbalregels.. Inderdaad, het doelpunt viel aan de andere kant en we stonden met 1-0 achter.. Het zal altijd discutabel blijven of de man die scoorde wel of niet buitenspel stond. De leidsman was niet van zijn idee af te krijgen.
Aan de andere kant was een soort gelijk geval.. Wij scoorden een werkelijk schitterende goal. Maar onze doelpuntenmaker stond wel buiten spel?? En ook daar zullen we nooit achter komen of het ook echt zo was.. Ook hier was de leidsman onberispelijk..
We gingen eindelijk strijden voor elke meter, waarvoor ik de mannen een dik compliment wil maken. Jullie hebben laten zien, dat jullie echt wel kunnen en willen werken voor elke bal. We gingen steeds meer druk op onze tegenstander zetten en meer risico nemen. Met als gevolg een tegengoal en een 2-0 stand. Helaas was dit ook de eindstand en verloren we onze eerste wedstrijd van dit seizoen. En ja, natuurlijk zijn we niet tevreden met de uitslag. Maar nogmaals, deze mannen zijn nog jonge honden.. En die plassen ook wel eens in huis, terwijl dat niet de bedoeling is.. Dus ook AZSV JO15-1 mag in mijn ogen een keer een foutje maken. Net als de jonge hond zullen we hier met het hele team van leren en sterker voor de dag komen bij de volgende wedstrijd…

Het mooie van dit alles is, dat we zaterdag ons sportieve gelijk weer kunnen halen in de competitiewedstrijd tegen VVO JO15-1 in Velp.

Voor nu welterusten en tot zaterdag in Velp.. Want we gaan er van uit dat onze supporters weer in grote getale aanwezig zullen zijn..

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
leider AZSV JO15-1