AZSV JO15-1: Robben niet haalbaar, trainer blijft

juli 7, 2020

Waar de hele wereld gebukt gaat onder Covid-19 was de technische staf, op gepaste afstand, al bezig met het seizoen 2020-2021. Door het goede werk van vorig jaar was het even afwachten of de trainer behouden kon blijven voor dit team. Feyenoord trok Bryan Linssen over de streep door een bakkie koffie met Dick Advocaat te drinken. AZSV trok ook alle registers open, maar details blijven binnenskamers.. Stephan Fleming heeft toegezegd om nog en jaar AZSV JO15-1 te gaan trainen. Ook is er nog geprobeerd om Arjen Robben naar Aalten te halen, maar hij verkoos toch de rust van FC Groningen boven het mediacircus rondom AZSV JO15-1.

De selectie van afgelopen jaar is bijna in zijn geheel naar O17 gegaan, waardoor er aan een nieuw team gebouwd diende te worden. De hoofdscout van Stephan had natuurlijk al flink rond gekeken om een representatief team op de been te zetten. Bij de eerste training, na de Covid-19 maatregelen, stond er een mooie groep op het veld. Vanaf dat moment was het aan de technische staf om er een team van te maken.

Afgelopen zaterdag stond er een oefenwedstrijd op het programma. SC Varsseveld JO15-1 was de eerste gastheer van het komende seizoen. In aanloop naar deze wedstrijd en het nieuwe seizoen, heet de technische staf een goed en duidelijk strijdplan bedacht. Natuurlijk zou ik het u hier graag tot in detail uitleggen, maar dat zou niet handig zijn. Waar er door clubs al hard werd getrokken aan de trainer, blijkt dat de schrijver van dit stukje ook niet onopgemerkt blijft. Niet alleen is hij een begenadigd schrijver, ook zijn kwaliteiten als leider blijven in de regio niet onopgemerkt. Vele mensen volgen ook de artikelen die gepubliceerd worden, de site van AZSV loopt geregeld vast.

Nu terug naar de wedstrijd. Stephan rolde vooraf het strijdplan nog een keer uit, de focus was aanwezig. De privé-chauffeurs stonden na de bespreking al klaar, om de spelers naar Varsseveld te brengen. Op Veld 3, kunstgras, werd de eerste wedstrijd gespeeld. Er was bewust voor dit veld gekozen, de wedstrijd zou achter gesloten deuren worden gespeeld. Maar zoals dat gaat bij Topteams, blijft niets onopgemerkt. En stroomde het publiek toch toe, om een glimp van dit team in opbouw op te vangen.

Mooi was het om te zien, dat ondanks de korte voorbereiding, de tactiek er al een beetje in zat. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen. Schitterende aanvallen waren er te bewonderen, wat uiteindelijk een stand van 2-6 op het bord zette. Mooi resultaat voor een topteam in opbouw. En mooi om een stukje geschiedenis te mogen schrijven, winnen na Covid-19.

We hopen dat alle spelers fit en met een topconditie uit de zomerstop komen, dan kunnen er weer mooie dingen gaan gebeuren op Sportpark Villekamp. Ik zou zeggen, houdt de site van AZSV JO15-1 in de gaten en mis niets van dit team. Er zouden wel eens hele grote spelers kunnen groeien uit dit team.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
AZSV JO15-1