AZSV JO15-1 overtuigt op vrijdagavond

augustus 28, 2021

We schrijven vrijdag 27 augustus 2021. Het afgesproken tijdstip was 18.15 uur. We verzamelden ons bij AZSV om ons strijdplan nog even goed onder de aandacht te brengen bij de spelers van AZSV JO15-1. We spelen aansluiten een oefenwedstrijd tegen Terborg/Silvolde JO15-1. En natuurlijk was iedereen op tijd. Want een teamprestatie begint met het nakomen van afspraken. Klasse mannen!!!

Stephan legt op het whiteboard de tactiek uit, waarmee we onze tegenstanders het komend seizoen gaan bestrijden. Ik vond het erg mooi om te zien, dat er na een vakantie toch zoveel is blijven hangen van de vorige uitleg. Dat biedt perspectief voor het komende seizoen. Ik kan hier ons hele plan uitleggen, maar dat zou niet handig zijn.. Want het schijnt dat de site van AZSV zeer goed bekeken wordt in het hele land.. En zeker in voetbalminnend Nederland.

Na een half uur werd door de spelers de kleedkamer opgezocht om de mooie rode tenues aan te trekken en naar veld 4 te gelopen. De tegenstander was inmiddels ook gearriveerd op ons mooie sportcomplex. We spelen op kunstgras en dat was voor de tegenstander toch even schrikken. Na een goede warming-up, werd er door scheidrechter Wikkerink gefloten voor het aanvang van de wedstrijd. Mooi om te zien hoeveel toeschouwers er op een vrijdagavond naar AZSV zijn gekomen om dit team in opbouw te zien spelen. De eerste helft was de speelstijl al goed te herkennen. Een beetje coachen van de zijkant uit werkt altijd prettig voor de spelers. En er werd dus een goede eerste helft op de mat gelegd. Met een 2-0 ruststand als gevolg.

Tijdens de ranja werd door Stephan nog even de puntjes op de “i” gezet en werden er een paar wissels doorgevoerd. Teleurstelling was af te lezen van de gezichten van de mannen die gewisseld werden. En dat is de juiste spirit..

Na de rust denderde de AZSV JO15-1 trein in volle vaart door. De score liep snel op. Met als resultaat een dik verdiende 8-0 overwinning. En ik kan me herinneren dat er iemand tijdens de bespreking zei dat het 8-0 ging worden. Wat een vooruitziende blik.. We lieten fantastische aanvallen zien met zo mogelijk nog mooiere doelpunten. Aanvallend en verdedigend stond het team als een huis. Weliswaar nog een huis in de steigers, maar die zullen in de loop van het seizoen verwijderen en zal er een schitterend team te voorschijn komen.

Wat ook bijzonder is om mee te maken. Wij wachten als trainers/leider tot de heren klaar zijn in de kleedkamer met douchen, optutten enz.. Opvallend is het, dat dit in de regel langer duurt als de wedstrijd. Jongens, jongens… Wat hebben jullie lang werk… 😉

Vandaag is de “Seizoensaftrap” bij AZSV. En natuurlijk is ons team daarbij aanwezig. Volgende week staat de eerste bekerwedstrijd in het programma. En we gaan er dan weer volle bak tegen aan. We hopen natuurlijk weer op jullie steun te mogen rekenen..

Dus tot volgende week!!!

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
AZSV JO15-1