AZSV JO15-1 naar laatste 8 in Achterhoek Cup

november 23, 2021

Op maandag 22 november stond de wedstrijd tegen PAX JO15-1 op het programma. Dit was een wedstrijd voor de Achterhoek Cup. In verband met het drukke trainingsschema bij AZSV speelden we deze wedstrijd op Sportpark-Zuid. We zijn door AD’69 met open armen ontvangen. De koffie was klaar, dus alles was in orde.

Tijdens de warming-up bleek al dat het een koude avond zou worden. Ook het veld zou een rol spelen in deze wedstrijd. Door de kou werd het veld erg glad. Dit zou de balsnelheid bepalen en het zou voor diverse spelers soms lastig zijn om op de been te blijven.
Er werd gespeeld onder leiding van een bondsscheidsrechter. Een compliment voor de leidsman is op zijn plaats. Hij was gedurende de wedstrijd onzichtbaar. Dus heeft hij een goede pot gefloten.

We voelden ons bij aanvang van de wedstrijd net een profclub. De supporters hadden zich verzameld buiten de hekken van Sportpark-Zuid. Schijnbaar met koffie en heerlijke koek. Een dankwoord voor deze groep supporters is op zijn plek. Want net als in het betaald voetbal was publiek niet toegestaan langs het veld. We hopen echt dat deze maatregel er snel af gaat, want hoe mooi is het om te mogen spelen voor publiek?? Toch mooi dat deze groep supporters ons blijft steunen, binnen de geldende beperkingen.

De wedstrijd tegen Pax JO15-1 was een wedstrijd in de “tussenronde” bij de Achterhoek Cup. Door onze tweede plaats in de poule kregen we een kans om toch nog de kwartfinales te halen. En het was ons plan om deze met beide handen aan te pakken. Vanaf het eerste fluitsignaal zouden we proberen om Pax onder volledige druk te zetten.
Of het met de kou te maken had of met het gladde veld is nog niet helemaal duidelijk. Maar we kwamen in het begin van de eerste helft niet aan ons eigen spel toe. We creëerden wel wat kansen, maar de scherpte leek er niet te zijn. Toch leek of er op een bepaald moment een knop om ging en we begonnen weer lekker te voetballen.
Pax JO15-1 wist zich even geen raad. Het leek wel of elke bal die vanaf dat moment op het doel van Pax werd geschoten er in ging. Hierdoor kwam de ruststand op 5-0 uit. In 12 minuten werd deze stand bereikt.

De ruststand zou ook de eindstand zijn. Wegens privé-afspraken was ik tijdens de tweede helft niet aanwezig. En ik denk dat Stephan de mannen had opgedragen om de stand onveranderd te laten. Anders zou het verslag niet compleet gemaakt kunnen worden. En dus staan we in de kwartfinale van de Achterhoek Cup. Een soort van Europees overwinteren. Klasse mannen!!!

We spelen de kwartfinale op woensdag 23 februari uit tegen UB/GWVV/NVC/SDOUC/Etten JO15-1. Het is nog niet bekend waar deze wedstrijd gespeeld gaat worden, maar gezien het aantal clubs in dit fusieteam zal er best ergens een veld beschikbaar zijn.

Komende zaterdag komt vv Dieren naar Aalten om hun onderlinge competitiewedstrijd te spelen. En op 4 december gaan we naar Zelhem voor een wedstrijd tegen ZZC’20. Samen met deze twee tegenstanders vormen wij de top 3 in onze competitie. We hebben dus een paar mooie wedstrijden in het verschiet.

We gaan jullie zeker via de wedstrijdverslagen op de hoogte houden van de perikelen rond AZSV JO15-1.

Voor nu zeg ik: “Blijf gezond!!!”

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1