AZSV JO15-1 in de ban van de beker…

oktober 19, 2019

Vandaag stond er voor AZSV JO15-2 geen wedstrijd op het programma. Mooi dat ik dus een keer mee mocht kijken in de keuken van AZSV JO15-1. Toch de creme-de-la-creme van de spelers onder 15. En wat blijkt, dit zijn ook gewone jongens, net als andere spelers in deze leeftijdscategorie. 😉

De technisch directeur van AZSV JO15-1, Stephan Fleming keek al weken uit naar deze bekerwedstrijd. Stephan was tot vorig seizoen Hoofdtrainer bij de tegenstander, VV Vosseveld. Tijdens de bespreking kwam al naar voren dat er voor Stephan maar één winnaar kon zijn, en dat was niet Vosseveld. Ondanks dat het pas half oktober is, werd er volop gesproken over een kerstboom op het veld. Dat leek mij toch vrij lastig, zo’n statisch ding te omspelen. Maar het bleek om de opstelling te gaan. Mooi om te zien dat Stephan het er bij de jongens al aardig in krijgt, er was niet veel uitleg meer nodig.

Na de bespreking kwam de warming-up. AZSV had een goede warming-up, dat leek een mooie voorbode voor de wedstrijd. Maar daarover later meer. Want er was nog iets wat alle toeschouwers opviel. De heren die bij AZSV JO15-1 in de rode jassen liepen konden nog een redelijk balletje hooghouden. Tijdens de afrondvorm was het niet voor iedereen duidelijk dat de ballen in de goal geschoten moesten worden. Diverse ballen vlogen over de Hamelandroute richting Karpermeer. Naar het schijnt, wordt er door de aanwezig karpers momenteel een potje waterpolo gespeeld met een bal van AZSV. Wel ff terugbrengen graag als jullie uitgespeeld zijn.

11.15 uur was de geplande aftrap, alleen was het even zoeken naar de scheidsrechter, die trouwens een goede wedstrijd floot. Een sterke eerste 10 minuten zou AZSV heel goed uitkomen, maar dit ging niet helemaal lukken. Een goal in het eerste kwartier zat er ook niet in.
Er werd wel gescoord, maar dan door VV Vosseveld. Stephan juichte als eerste, maar realiseerde zich toen dat hij nu trainer bij AZSV is en dus nu achterstond, gelukkig viel het bij het massaal toegestroomde publiek niet op. Na een schitterende aanval van AZSV werd de ruststand bepaald, 1-1.

In de rust werd de druk er bij AZSV iets afgehaald en dat was in de tweede helft te zien. Gelijkspelen is niet verliezen. Winnen was niet meer nodig, wel goed voetbal. En zoals zo vaak, als het niet hoeft wordt er gescoord. Dit keer weer door AZSV JO15-1. De 2-1 stand bleef tot het laatste fluitsignaal staan en de grote groep supporters konden hun geluk niet op. De spelers gingen als helden van het veld. En de volgende ronde is een feit.

Naar verluid is het nog lang onrustig gebleven in de kleedkamer van AZSV JO15-1.

Nog 1 dingetje.. de stagair was vanmorgen te laat bij de wedstrijdbespreking. Een speler zou zeker zijn van een plekje op de bank. Maar voor de stagair gold dat hij moet trakteren. Is dit inmiddels gebeurd?? Ik zal het maandag wel horen, want dan trainen AZSV JO15-1 en AZSV JO15-2 weer op hetzelfde veld.

Ik wil Stephan en de spelers van AZSV JO15-1 bedanken voor een kijkje in hun keuken.. En we gaan kijken hoe we dit een beetje bij AZSV JO15-2 aan de man kunnen brengen.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Trainer/coach AZSV JO15-2