AZSV JO15-1: Het mysterie van de afwezige assistent

oktober 9, 2021

Vandaag 9 oktober stond de uitwedstrijd tegen VVO JO15-1 op het programma. De mannen moesten zich om 10.00 uur melden in de besprekingsruimte. Compleet verrast waren we door de afwezigheid van de assistent-trainer. En dat zonder opgaaf van een reden.. En naar verluidt, is er nu, 4 uur na de wedstrijd, nog steeds niets vernomen. Het begint bijna op een echte soap te lijken.
We hebben na de bespreking ook niet gewacht en zijn richting Velp vertrokken.

Na de wedstrijd van woensdag was te merken dat de mannen iets recht wilden zetten. De koppies stonden strak maar niet super gespannen. Hier en daar was een kleine gaap, zeker 3 spelers, te ontdekken tijdens de bespreking.. We weten niet of dit van spanning of slaap was.. Hoe laat zijn jullie gaan slapen mannen?? 😉

Tijdens de rit naar Velp was het vrij lastig om alle auto’s bij elkaar te houden. Er waren zoveel spelers en supporters onderweg, echt niet normaal. De hele A12 stond vanaf de grens tot aan Velp vast. Wellicht een idee om de volgende keer toch politie-escorte te vragen..??

En nu de wedstrijd zelf. We moesten natuurlijk een grensrechter hebben. Kosten noch moeite werden gespaard en er stond een top-grensrechter bij ons te vlaggen. En ik moet eerlijk zijn, deze man was voor mij de “Man of the Match”.. Na een rommelige ontvangst, moesten we een plekje zoeken voor onze warming-up. Het sportpark ligt prachtig in de bosrijke omgeving van Velp/Rozendaal. Misschien daarom ook dat het stukje gras achter één van de doelen leek te zijn bewerkt door wilde zwijnen. Dit kwam de warming-up niet ten goede. De arbiter van dienst wilde stipt om 12.00 uur aftrappen. Hierdoor konden wij niet de gehele warming-up doen, zoals we die gewend zijn. Maar er sprak wel hoop uit de uitstraling uit de koppies van AZSV JO-15-1.

Vanaf de aftrap was meteen duidelijk dat we super scherp waren. We lieten de tegenstander amper opbouwen. Toch wisten de tegenstanders enkele keren gevaarlijk bij ons doel te komen. Onze doelman wist, met de verdedigers, het doel schoon te houden. Aan de andere kant werd er door ons voor rust 3x gescoord. Dat was een mooie ruststand. Toen we in kleedkamer 6 kwamen, stond de ranja al op de mannen te wachten. Het was de mensen van VVO waarschijnlijk ook opgevallen dat er een top-grensrechter bij AZSV vlagde.. Er werd zelf speciaal koffie gebracht. En dit werd zeer op waarde geschat.

Na de ranja was het tijd voor een offensief van onze kant. De scheidsrechter had amper gefloten voor het begin van de tweede helft en de 0-4 lag al in het netje. Doordat er zeer veel supporters aanwezig waren, duurde het tot ver in de tweede helft, voor iedereen zijn of haar plekje langs het vel weer had gevonden. Velen hadden dus ook de 0-4 gemist. Dit werd door onze mannen gezien en er werd dus even gewacht om de 0-5 te maken. Want op de supporters moet je zuinig zijn. na een geweldige tweede helft, was de eindstand bereikt. Deze was uitgekomen op 3-7.. Direct na het fluitsignaal was het opvallend hoe snel de scheidsrechter naar onze grensrechter ging en hem bedankt dat hij een wedstrijd met hem mocht leiden. Dit was iets wat ik natuurlijk volkomen begreep. Onze grensrechter was foutloos.

Ik wil de spelers een groot compliment maken. De wedstrijd van afgelopen woensdag hebben jullie achter jullie gelaten. En vandaag hebben jullie weer laten zien, dat jullie echt plezier in het spelletje hebben.. Klasse!!!!

Volgende week hebben we waarschijnlijk geen wedstrijd. Het lijkt mij een leuk idee om dan het gehele team van AZSV JO15-1 eens aan u voor te stellen. Maar daar ga ik nog even een paar nachtjes over slapen.

Ik wil alle supporters en ouders wederom bedanken dat jullie bij deze wedstrijd aanwezig waren. Ondanks de afstand zijn jullie er toch elke keer. en dat wordt zeer gewaardeerd..

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
AZSV JO15-1