AZSV JO15-1…. En door…!!!!!!

juni 12, 2021

En dan is het 12 juni 2021. Een gedenkwaardige dag.. In 1575 trouwt Willem van Oranje met Charlotte van Bourbon. Het is de geboortedag van George Bush en Luis Fernando Herrera. Onze trainer was wegens privéomstandigheden niet bij de wedstrijd van vandaag aanwezig.

Aan ondergetekende en Jelte de taak om de toppers van AZSV JO15-1 weer tot grote hoogtes te laten stijgen.

We speelden vandaag tegen FC Grol JO15-1. Een ploeg die 6e Divisie speelt. Dat is dus een stapje hoger als onze klasse.

Afgesproken was dat we vanaf het eerste fluitsignaal volle bak druk op onze tegenstander zouden zetten en geen kansen weg zouden geven. Dit ging welgeteld 2,5 minuut goed. Het moment waarop FC Grol de 0-1 maakte. We herpakten ons eigenlijk best goed. De twee tactische specialisten aan de zijlijn vonden het tijd voor een omzetting, waardoor we iets minder druk op onze verdediging zouden krijgen. Dit plan werkte meteen goed. Zo goed, dat de scheidsrechter geheel uit het niets FC Grol in het zadel hielp door een strafschop te geven voor…????? We hebben nog steeds geen idee. Maar ja.. Dan sta je ineens met 0-2 achter. Iedereen van AZSV JO15-1 herpakte zich geweldig en voor rust werd de 1-2 binnen geschoten. We kregen in de eerste helft erg veel uitgespeelde kansen, helaas troffen ze geen doel. Maar wat werd er weer sterk gespeeld.

Na de ranja was het onze wedstrijd. De tweede helft hebben we onze tegenstander volledig onze wil opgelegd. Nadat de 2-2 in het netje lag, wisten we dat we niet gingen verliezen. Een strafschop voor ons was waarschijnlijk een goedmakertje voor de eerder gegeven strafschop. Ook hier wist niemand waarom er een strafschop werd gegeven. We maakten nog de 3-2 en 4-2. Al met al een mooi resultaat. \een paar schoonheidsfoutjes zaten er nog wel in. Maar dat is alleen maar goed. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn.

Een klein puntje van aandacht zijn de warmloopshirt. Als iedereen hetzelfde shirt heeft, is het misschien een idee in thuis even de initialen in het shirt te zetten, dat scheelt een hoop uitzoekwerk na de wedstrijd.

Over de gehele wedstrijd bekeken waren wij absoluut de betere partij met zeer verzorgd voetbal. Ik denk persoonlijk dat we met dit team in de 6e Divisie hoge ogen hadden kunnen gooien. We hebben nu nog 1 oefenwedstrijd en 1 wedstrijd voor de RegioCup op het programma staan. Zou toch mooi zijn, als we ongeslagen het seizoen af zouden kunnen sluiten. Dat zou dit team absoluut verdienen. Dus op naar Lochem en Winterswijk. En daarna is het tijd voor een afscheid van deze groep. En afscheid die zwaar zal vallen. Wat een heerlijk stel knapen. 17 mannen die aardig weten wat ze willen en kunnen. Al komt dat niet altijd samen.

Al met al zijn Jelte en ik zeer tevreden over de wedstrijd. Tot volgende week.

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1