AZSV JO15-1: Dit was 2020..

december 31, 2020

Dan is het 31 december en ga je in gedachten toch even terug naar wat dit jaar heeft gebracht.. Of wat het juist niet heeft gebracht..

Het sportieve jaar stond voor mij in het teken van de samenwerking met Stephan Fleming. Voor de zomerstop heb ik al een paar keer in de keuken bij hem mogen kijken. En na de zomerstop zijn we samen met Jelte (Kevin sluit ook steeds vaker aan) begonnen aan een mooie klus. 17 spelers stonden bij de eerste training op het veld. 17 spelers die op het de kruising staan, van jongens naar echte mannen. Ik heb het al vaker gezegd, maar wat mooi was het om te zien dat de 17 mannen één groep werden. De samenwerking met Stephan bevalt erg goed, een vervolg ziet in het verschiet..

Waar we best hoopvol waren om wedstrijden te mogen spelen, werd er vanuit Den Haag anders beslist. Samen met Stephan heb ik het er wel eens over hoe dit team het zou doen in de competitie. Want wat zijn deze jongens gegroeid. Iets wat de spelers die terugkomen van een blessure kunnen beamen. De trein van AZSV JO15-1 blijft door denderen. En stap je ongewild even uit, zal je er flink aan moeten trekken om weer aan boord te komen.

Helaas dus weinig competitiewedstrijden voor ons. Des te mooier dat er zich toch een sponsor aandiende om dit team van nieuwe shirts te willen voorzien. Auto Wisselink, nogmaals dank.
Het bleef dus bij oefenwedstrijden. Een enkele wedstrijd ging verloren. Maar alle wedstrijden werden eigenlijk erg goed gespeeld.

Als afsluiting van het voetbaljaar 2020 werd gekozen voor een wedstrijd tegen MO19-1. Ja, u ziet het goed.. Deze meiden waren 3-4 jaar ouder dan onze spelers. We verzamelden ons om 7.45 uur. Dit was zo vroeg dat zelfs de veldverlichting nog aan moest. Wonder boven wonder was iedereen op tijd aanwezig.
Het werd een redelijk eenzijdige wedstrijd. De eerste helft speelden we tegen 11 tegenstanders, na de rust waren er twaalf speelsters van MO19-1 in het veld. Het was een leuke wedstrijd, waarin wij toch iets sterker waren dan de tegenstander. Uiteindelijk stond de stand 12-0 voor ons op het bord. Een duidelijke uitslag, maar wat vooral mooi was.. De mannen van JO15-1 bleven tot het einde voetballen. Ze gingen niet mee in het spel van de tegenstanders. Ons eigen spelletje werd gespeeld. We hebben mooie aanvallen en mooie goals gezien.

Laten we hopen dat 2021 ons qua regelgeving beter gezind is, en wij toch nog wedstrijden mogen spelen met dit mooie team. Het zou eeuwig jammer zijn, dat we zoveel potentie niet meer aan het werk zouden zien.

Ook staan er nog leuke activiteiten voor AZSV JO15-1 op het programma voor 2021. Maar dan moeten we vanuit “Den Haag” groen licht krijgen.

Ik wens jullie allemaal een goed en sportief 2021. Maar bovenal.. BLIJF GEZOND!!!

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1