AZSV JO15-1: 10 klapper in wedstrijd met 2 gezichten

september 11, 2021

9 september.. Dit was tot 2001 een datum zoals elke andere datum op onze kalender. In 2001 was dit de dag van de aanslagen op het WTC. Een actie die een streepje zet op 9-11. En ik kan me nog precies herinneren waar ik was toen dit nieuws bekend werd. Ik neem aan dat dit voor velen van u ook geldt. Iets wat op een ander niveau ook vandaag voor u zou kunnen gelden voor de wedstrijd van AZSV JO15-1

Nu zult u zich afvragen waarom ik hier over begin.. Nou, dat zal ik dan eens even uit de doeken doen. Op sportief vlak werd op 9 september 2021 ook geschiedenis geschreven. En wel door AZSV JO15-1. En is dat wereldnieuws? Nee, daarvoor zijn wij nog net niet bekend genoeg. Maar voor Aaltense begrippen zal deze dag wel de geschiedenisboeken in gaan. Dus weet u nog waar u was tussen 11.15 uur en 12.30 uur? Niet bij Veld 3 van AZSV? Dan heb u toch echt iets gemist.

We verzamelden ons om 10.00 uur bij AZSV voor de wedstrijd tegen FC Winterswijk JO15-2JM. Er waren vorige week afspraken gemaakt qua kleding. Schijnbaar was dit niet bij iedereen geland, en dat heeft dan consequenties.. En dat geldt niet alleen voor vandaag, maar we hopen dat de boodschap die wij nu meegeven wel duidelijk is..

Tijdens de warming-up bleek dat de scherpte er niet helemaal was. Het positiespel was niet zoals we gewend zijn. Meestal is dit tijdens de wedstrijd ook zichtbaar. En helaas was dat dus ook vandaag het geval. Veel onnauwkeurige passes.. Duels die niet werden gewonnen. Soms werd de moeilijkste oplossing gezocht om te gaan voetballen. En als we dan de kansen die we creëren niet afmaken, dan wordt het een lastige wedstrijd. Gelukkig haalden we met een 0-0 stand de rust. Eigenlijk was het gewoon niet best (of heel slecht). Iets wat de spelers gelukkig zelf ook vonden. Stephan hield de speech in de rust kort en we gaven de mannen de mogelijkheid om eens met elkaar van gedachte te wisselen wat ze er zelf van vonden.

En je zou bijna zeggen dat het gewerkt heeft. Na rust stond er een totaal ander AZSV JO15-1. We begonnen te scoren en er leek geen einde aan te komen. De ene goal nog mooier als de ander. Mooi om te zien dat de jongens de veerkracht hebben om na de rust de handschoen op te pakken en te laten zien dat ze echt wel goed kunnen voetballen. De teller stond bij het eindsignaal op 10. Jongens… Wat een resultaat. Dat betekent dat we elke 3,5 minuut gescoord hebben. Als we dat nou eens in de hele wedstrijd hadden gedaan.. Maar ja.. Zo’n feest was het vandaag niet.

Waar we dachten dat we vorige week alle records gebroken hadden met het aantal bezoekers tijdens een jeugdwedstrijd, werd dat vandaag weer overtroffen. Ik zag zelf 2 mensen van “Handhaving” op het sportpark lopen. Dat vond ik persoonlijk erg overdreven omdat wij natuurlijk echte supporters hebben.. Deze mensen maken er geen zooitje van…

Volgende week hebben we een uitwedstrijd naar Neede. Naar het schijnt ligt het nog net in de Achterhoek. Dus dat scheelt al weer. We moeten een goed resultaat neerzetten om de volgende ronde van de beker te halen, maar daar ben ik eigenlijk met deze groep niet zo bang voor. Als we ons aan de afspraken houden en met plezier het veld op stappen, kan er echt een mooi seizoen ontstaan.

Ik zou zeggen.. Tot volgende week in Neede..

Met sportieve groeten,
Mark Nijhof
Leider AZSV JO15-1