AZSV JO13-5 verbreekt record, maar uit de beker

april 5, 2018

Zaterdag 31 maart was het dan zover. De kwartfinale in het bekertoernooi stond op het programma. Na eerdere uitwedstrijden in Varsseveld en Doetinchem, vertrokken we met volle enthousiasme en een complete selectie. De reis ging dit keer naar Wolversveen. Daar speelden we in “Stadion de Stikke Bocht” tegen de plaatselijke JO13-1. Op papier een sterke tegenstander, anders hadden ze de kwartfinale ook niet gehaald. Onder toeziend oog van een schitterende shovel, die nog even een paar keer over het veld denderde, werd de warming-up begonnen op veld 2. Ja, zelfs daar hebben ze 2 velden. Veld 3 was overgenomen door een plaatselijke agrariër, die ging daar een of ander gewas inzaaien. Na een goede opwarming werd het stadion betreden. Toen ik vroeg of iedereen er klaar voor was, hoorde ik 13 keer “JA!!”

Helaas was het publiek in kleine getale aanwezig, alhoewel helaas…. Maar dat leest u verderop.

De scheidsrechter van dienst riep de aanvoerders bij zich en de toss werd door ons gewonnen. Onze aanvoerder koos voor de aftrap, dit bleek later cruciaal in het licht van het record. Nadat beide grensrechters en keepers hadden aangegeven dat ze er klaar voor waren, floot de leidsman voor de aftrap. U weet het nog?? Wij hadden aftrap. Binnen 8 seconden lag de bal al in ons net… Ja, wij hadden aftrap, het ging gruwelijk mis, maar het record hebben we te pakken.. 1-0. En we waren eigenlijk nog niet eens begonnen, toch??? Waar wij normaal direct vanaf de aftrap onze tegenstander afjagen, werd de makkelijkste weg naar de goal gezocht en hun spits kon gemakkelijk scoren..

Gelukkig werden we wakker en toonden we onze klasse. Binnen 1 minuut stond de 1-1 op het scorebord. En we konden weer van voor af aan beginnen. Wolversveen bleef sterk komen en scoorde terecht de 2-1. En weer stonden we dus achter. Maar AZSV JO13-5 zou zichzelf niet zijn als ze de score niet recht zouden trekken. Onze rechtsbuiten scoorde van zeker 25 meter met een crosspass. Een doelpunt van buitengewone klasse! Dus de stand was 2-2

Met een 2-2 ruststand werd de kleedkamer opgezocht, hier was ranja voor de spelers en koffie voor de begeleiding. Erg fijn. Na een donderspeech gingen we weer naar buiten, want binnen zitten is ook maar niets. Terwijl de spelers één voor één via de spelerstunnel het stadion bereikten, stond ik nog even in de catacomben. Wat ik daar hoorde, kon niet waar zijn… De scheidsrechter van dienst meldde aan de leider van Wolversveen, dat, wat er ook gebeurde, hij een penalty voor Wolversveen zou geven. Hoorde ik dat nou goed??? Ja, ik had het goed gehoord.

Na de rust ging het spel geweldig mooi op en neer. De neutrale toeschouwer was de winnaar bij dit duel. Tot het onvermijdelijke gebeurde. Onze keeper kwam uit en liep tegen de aanvaller van Wolversveen aan. En ja, dan komt de strafschop… Want beloofd is beloofd. Na een discussie tussen mij en de scheidsrechter werd het spel hervat… Maar een echte wedstrijd is het niet meer geworden.

Deze uitslag zou, ondanks de strafschop, wel door Wolversveen gewonnen zijn. Zij waren over de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Maar in bekervoetbal weet je nooit. We hebben gestreden als LEEUWEN, maar WOLVE(N)rsveen was niet te verslaan. Ik wens hun daarom ook alle succes in de halve finale.

Maar ik blijf me over sommige scheidsrechters verbazen… De onpartijdigheid is helaas soms ver te zoeken. In mijn ogen gaat het om het spelletje en het plezier van de spelers. Maar daar wordt soms toch anders over gedacht.

Zaterdag 7 april spelen we uit tegen Vosseveld JO13-2. Ook dan volgt natuurlijk weer een verslag!

Ik wil onze supporters bedanken die de verre reis hadden aanvaard.. Top dat jullie er waren!!!!