AZSV JO13-5 legt AD’69 JO13-1 over het knie

maart 24, 2018

Na de diepvrieswedstrijd van vorige week, stond vandaag de derby tegen AD’69 JO13-1 op het programma. Een wedstrijd die al weken op de scholen werd besproken. Voor 9.00 uur moesten de spelers van AZSV zich melden in kleedkamer 19. Helaas was dit tijdstip niet voor iedereen haalbaar. Naar het verhaal zich laat aanhoren, hebben de fietsenmakers vandaag een goede dag. Het schijnt dat er minimaal twee fietsen zijn gesneuveld op weg naar Sportpark Villekamp. Dit bleek achteraf de opmaat voor de wedstrijd.

Na een goede warming-up, gegeven door AVA-coryfee Rinke, werd veld 2 bestormd. Eerst door 14 rode mannen, gevolgd door 15 groene… U voelt het aankomen, de derby stond op het punt van beginnen. Alleen de scheidsrechter had het heel gezellig voor de kleedkamers, wij konden dus even wachten tot hij uitgekletst was.

Even een tipje van de sluier, ondergetekende heeft enkele jaren als speler bij AD’69 over de velden getrokken. De leider van AD’69 is een oud teamgenoot van mij. Het was dus meteen ouwe jongens krentenbrood.

Direct na de aftrap begonnen wij met het afjagen van AD’69. En dit met succes. Binnen een paar minuten stond de 1-0 op het scorebord. Het rode publiek was uitzinnig… Wat een geweldige start van AZSV JO13-5. Het team uit Aalten-Zuid gaf niet op en snel was het 1-1. Het overvolle uitvak ging compleet uit zijn dak. Het spel golfde op en neer. En toen een bal bij AD’69 over de achterlijn ging, was ik er van overtuigd dat het een hoekschop was. De scheidsrechter en de leider van AD’69 niet. De leider kwam naar mij toe en zei dat ik het eens door een “groene bril” moest bekijken en reikte mij zijn bril. Nadat ik deze had opgezet was mij duidelijk dat het een achterbal was. Probleem opgelost.

Via twee schitterende acties en doelpunten werd de ruststand bereikt, 3-1. Waarbij Bas binnen 10 seconden na zijn invalbeurt scoorde. Wat een inzicht van de coach van AZSV Jo13-5. De rode jongens liepen lichtelijk met hun hoofd in de wolken met hun “groene” klasgenoten naar de kleedkamer. Onderweg werd de ruststand er even relaxt ingewreven. Ondanks de goede isolatie was te horen dat men bij AD’69 niet geheel tevreden was over het verloop van de eerste helft.

Ik heb de jongens onder het genot van een bekertje ranja op hart gedrukt dat we er nog lang niet zijn. En dat er spelers bij AD’69 lopen die met gemak bij AZSV JO13-1 kunnen aansluiten. En zij zouden nog wel enkele kansen krijgen…. En dat gebeurde, de 3-2 viel redelijk snel in de tweede helft.

Na een geweldige omzetting door de technische staf van AZSV JO13-5, scoorden wij snel de 4-2. En leek de wedstrijd gelopen. Maar als u onze verslagen eerder gelezen heeft, laten we de tegenstanders helaas altijd terugkomen. Wel mooi voor de neutrale toeschouwers. Maar mijn hartslag en bloeddruk zijn hier geen voorstander van… En dus gebeurde het dat AD’69 JO13-1 de 4-3 maakte. En het leek of ze het gevoel hadden dat er toch een punt mee kon naar Aalten-Zuid… Waar ik vond dat het allang tijd was, opperde de leider van AD’69 dat we het aloude spel zouden doen… Laatste goal, winnende goal!! Maar ja, dit was geen optie. Ik vroeg de scheidsrechter hoe lang er nog te spelen was. Hij stak twee vingers omhoog. Ik kon die man niet volgen, was het nou twee seconden of twee minuten. Het laatste was het geval… En na zijn eindsignaal vlogen de AZSV-spelers elkaar bijna huilend van blijdschap in de armen. En de AD’69 spelers verlieten huilend van verdriet het veld. Niet fijn, maar wel een geweldige sfeer voor een derby. Ook deĀ  coaches van beide teams vielen elkaar in de armen. Wederzijds respect alom. Wat een geweldige voetbalmorgen hebben we er van gemaakt. En respect voor onze jongens. Komende uit de 5e klasse, walsen ze toch maar even over een selectie-team heen…

Volgende week staat het uitduel voor de beker tegen Wolversveen op het programma. Ik hoorde dat er nog enkele kaarten voor het uitvak beschikbaar zijn. Wacht niet te lang en kom onze jongens aanmoedigen tijdens de wedstrijd in “Stadion De Stikke Bocht”….

Met sportieve groeten,

Mark Nijhof, trainer/coach AZSV JO13-5


Geef een reactie