AZSV JO13-5 bindt RKZVC ook aan de zegekar

mei 6, 2018

Na een week zonder competitievoetbal was het op 5 mei tijd om naar Zieuwent te gaan. De wedstrijd tegen de plaatselijke JO13-2G stond kon het programma. Het hoofdveld lag er goed bij. De grasmeester had zijn werk goed gedaan… althans zo leek het op een afstand. Van dichterbij leek het verdacht veel op een ondergrond die ons bekend voor kwam. Maar er werd nog een wedstrijd gespeeld en er waren nog twee velden op Sportpark “Greune Weide”. De gastvrouw wist ons te vertellen dat we toch op kunstgras zouden spelen.

Een slaak van verlichting in onze kleedkamer. Al ben ik zelf nog van de generatie dat je het gras moet kunnen ruiken en de lijnen diepe gleuven waren. Polletjes en kuilen konden een wedstrijd beslissen. En de grasmat werd niet gerepareerd met een kitspuit maar opnieuw ingezaaid. De doelmond lag vol met metselzand in plaats van rubberkorrels.. Een sliding kon je maken zonder brandwonden en de sokken hingen op de enkels.. scheenbeschermers, daar deden we niet aan. klinkt het nu wel of ik al erg oud ben..

Maar nu terug naar het heden. De wedstrijd kon beginnen. We hadden een scherpe indruk achtergelaten bij de warming-up. Even terug naar de kleedkamer, waar de tegenstander al volop in de zon stond. Nog even snel mee puntjes op de i en als team de kunstweide in… Het wachten was even op onze grensrechter. Waarschijnlijk was de druk om een 4e klasser te vlaggen aan de hoge kant.. Er moest toch echt even een bezoek aan het “kleine kamertje” gebracht worden. Maar toen de 25 mannen klaarstonden kon het veld, ging de wedstrijd van start. De eerste paar minuten ging het spel gelijk op. Er waren aan beide kanten kansen. Maar om te winnen moet je scoren… En dat hadden ze bij RKZVC deze seizoenshelft nog maar 5 keer gedaan.. Maar het blijkt dat statistieken niets zeggen. Wij scoorden met de wind tegen gelukkig 3 keer voor de rust. Met een 0-3 stand gingen we naar de ranja. De tweede helft is altijd ons struikelblok. Hoe zou het deze wedstrijd gaan? Maar zoals de titel zegt,er werd gewonnen. Maar weer was het billenknijpen. RKZVC wist twee keer te scoren. Maar als wij een iets grotere tegengoal hadden was het eerst 0-5 geweest. De bal spatte uiteen op de kruising en op de lat.

Ik noem niet vaak namen in mijn verslagen. Maar vandaag maak ik een uitzondering. Onze keeper kreeg een week rust voorgeschreven door zijn ouders. Hierdoor werden wij genoodzaakt om een andere keeper aan onze selectie toe te voegen. Dit werd Nathan Ros, speler van JO13-7. Normaal speelt hij met zijn team 6e klasse. Maar hoe hij stond te keepen… Geweldig!!! Diverse reddingen op de doellijn, goede voortzettingen.. In 1 woord “KLASSE!!!!!”

Er zijn voor ons nog drie wedstrijden te gaan. We staan op verliespunten tweede, met 1 punt achterstand op Rietmolen. Vios Beltrum staat virtueel derde met 1 verliespunt meer als wij. Komend weekend is het Rietmolen – Vios Beltrum. Wij spelen thuis tegen Longa, dat 4e staat. Er is nog van alles mogelijk. Kom ons komende zaterdag steunen in de strijd om de koppositie… En bekijk dan meteen het enthousiasme van deze leuke spelersgroep…

Quido bedankt voor het vlaggen!!!