AZSV JO13-5 bekert verder na strafschoppenserie

februari 4, 2018

Op 3 februari was het dan zover. De eerste “echte”wedstrijd na de winterstop staat op het programma. Na een oefenwedstrijd tegen AZSV JO13-3 en DVC’26 JO13-4 moest er nu voor de beker worden gespeeld. De tegenstander was in Doetinchem VIOD JO13-4.

Na een zeer goede training van afgelopen woensdag was het tijdstip om te vertrekken daar. Helaas waren er 2 spelers geveld door de griep. Dus gingen we met 11 spelers op pad. Hoe groot was het contrast met onze tegenstander. Daar waren 16 spelers met de warming-up bezig.

Dit was het tijdstip voor de leiders/trainers om even vriendelijk de handen te schudden. Waar AZSV JO13-5 voor de winterstop 1 wedstrijd had verloren, was VIOD JO13-4 nog ongeslagen. En dat straalden de jongens ook uit.

Bij het eerste fluitsignaal leek het of wij nog niet helemaal klaar waren voor de wedstrijd. Zo op het eerste oog, zat er flink wat spanning op bij de jongens. Maar gaandeweg de eerste helft lieten de jongens de schroom van hun schouders vallen. En werd er het bekende spelletje gevoetbald. We waren zelfs in staat in VIOD JO13-4 onder druk te zetten. Dit resulteerde in een knappe 0-1 ruststand.

Terwijl alle aanwezige toeschouwers heerlijk aan de koffie zaten, bespraken wij de eerste helft en wat er eventueel beter kon in de tweede helft. En dat betaalde zich uit in de tweede helft. Terwijl Rinke (grensrechter) en ik nog aan onze koffie dachten, werd het 0-2 en ook al snel 0-3. Dit leek een eenvoudige overwinning te worden.

Maar ook wij ontkwamen niet aan de echte “beker-vechtlust” van VIOD JO13-4. We kregen nog wel enkele kansen, maar de bomen van verdedigers van VIOD JO13-4 werden in stelling gebracht. Met nog 13 minuten te gaan werd het 1-3. een paar minuten later 2-3. En mijn grootste angst werd waarheid, ook de 3-3 ging er in. En dat 2 minuten voor tijd. Mooi voor het massaal toegestroomde publiek, maar ik zat niet echt op mijn gemak. Want er waren nog twee minuten te spelen. Nadat de scheidsrechter, die trouwens erg goed floot, aangaf dat er nog 1 minuut te spelen was, kregen wij een hoekschop. Ik merkte toch een beetje opluchting bij mijzelf. Maar VIOD JO13-4 wist er na de hoekschop razendsnel uit te komen. Als je dan nog geen hartklachten heb, dan krijg je ze dan wel. Zou het dan toch gebeuren??? Van 0-3 voor naar een 4-3 verlies?? Gelukkig raakte de spits de paal en eindigde de reguliere wedstrijd in 3-3.

Dan komt er voor de spelers een nieuw fenomeen. Een strafschoppenserie die er echt toe doet. Ik heb de jongens in de ogen gekeken en gevraagd wie er een strafschop wilde nemen. Er stonden er 5 op. Ik had heel veel respect voor deze 5, maar misschien nog wel meer voor de 6 die zeiden dat ze het liever nog niet wilden.

De strafschoppenserie werd door ons met 1-2 gewonnen. Dit kwam door voortreffelijk keeperswerk van zowel onze keeper als de keeper van VIOD JO13-4. Ze wisten achter elkaar de ballen tegen te houden. Alleen onze keeper gelukkig 1 meer als de keeper van VIOD JO13-4. Maar een compliment voor hem is ook zeker op zijn plaats. Dat je zo keept en dan toch op zo’n manier verliest is niet op zijn plaats.

Mooi was het om te zien hoe de spelers elkaar na het laatste fluitsignaal in de armen vielen en schreeuwden van blijdschap. Na het gebruikelijke handen geven, gingen wij nog even door met feesten en dropen de teleurgestelde spelers van VIOD JO13-4, sommige in tranen, van het veld.

Wat ik ook een heel groot compliment vind, is hoe de ouders en opa’s en oma’s van de spelers van VIOD JO13-4 met dit verlies omgingen. Ik heb nog nooit zoveel felicitaties en complimenten van de tegenstander mogen ontvangen. Diep respect voor VIOD!!!! Grote klasse!!! Zo hoort het te gaan in het amateurvoetbal.

Beste lezers, ik neem aan dat jullie ons team dit seizoen nog wel een paar keer komen bekijken. En natuurlijk steunen tijdens onze volgende bekerwedstrijd.

Met sportieve groet,

Mark Nijhof, trainer/coach AZSV JO13-5


Geef een reactie