AZSV JO13-3 viert pakjesdag op 18 mei in Silvolde

mei 18, 2019

Een goed begin is het halve werk… Dat bleek vandaag weer eens. Spelen we een keer niet om 8.30 uur, schijnt het nog lastig te zijn om net na 10.00 uur bij AZSV te zijn. En we spelen tegen ST:Terborg/Silvolde JO13-2. Dan verwacht je natuurlijk niet dat de wedstrijd in Silvolde gespeeld gaat worden. Dus er stond een auto met spelers bij het sportcomplex in Terborg. Daar is het waarschijnlijk ook erg mooi, maar daar werd dus niet door ons gevoetbald. Dat was een voorbode voor de wedstrijd.

Waar andere teams elke wedstrijd voor de volle winst gaan, had AZSV JO13-3 een ander plan bedacht. Waar ik tijdens de warming-up zei dat als we niet gemotiveerder de wedstrijd in zouden gaan, we binnen de minuut op 1-0 achter zouden komen te staan.
AZSV JO13-3 bewees dat dit een eitje was. Na 90 seconden stond de 2-0 op het scorebord. Wat meteen leidde tot een klein beetje frustratie bij onze spelers. Ik snap nu hoe het voelt om vanaf de kant niets meer te kunnen doen.

Tot de rust werden er veel meer cadeaus uitgedeeld. De teller stokte op 5-0. Tijdens de rust dachten we dat de koppen weer allemaal dezelfde kant op stonden, maar niets was minder waar. Kans na kans was er voor ST:Terborg/Silvolde JO13-2. En de meesten gingen er ook in. Bij een 9-0 stand mochten wij nog een speldenprik uitdelen en de 9-1 aan laten tekenen. De 10-1 was een beauty.. Vanaf ongeveer 40 meter ging een vrije trap er in één keer in. Eindstand werd uiteindelijk 11-1. En als je het snel zegt, valt het reuze mee. Al met al speelde ST:Terborg/Silvolde JO13-2 een hele goede wedstrijd en gleden wij keihard door de ondergrens. Mooie is wel, dat we nu de weg naar boven weer rustig kunnen bewandelen. En dan kijken we wel hoe we aan het einde staan.

Wat ook nog het vermelden waar was… Ondanks dat de kantine ver van ons veld af was, denk aan AZSv Kantine naar veld 5, was er toch koffie in de rust voor de leiders..
Vandaag mogen we nog een aanmoedigingstaart ophalen voor het behalen van de bekerfinale. Maar laten we ook maar een paar happen nemen op de laatste twee competitiewedstrijden. Volgende week komt SJO MEC/Bredevoort JO13-1G op visite in Aalten. Bij winst mogen zij zich de kampioen noemen van deze competitie. Laten we hopen dat wij de weg naar boven weer hebben gevonden en zij een beetje op ons neerkijken. En dan zien we waar het schip strandt. Al hoor ik mensen binnen AZSV ook roepen dat MEC/Bredevoort best kampioen mag worden. En dat vind ik prima, maar niet door van ons te winnen.

Er zijn spelers die het voetbal komende week even laten voor wat het is, en zij gaan de Avondvierdaagse lopen. Zet hem op mannen!!!!!

Op woensdag 29 mei spelen wij onze uitzwaai-wedstrijd voor de bekerfinale. Hierover wordt de volgende keer waarschijnlijk wel meer geschreven.

Op naar volgende week. Met frisse moed weer de weide in.

Met sportieve groeten,
AZSV JO13-3
Mark Nijhof