AZSV JO13-3 speelt “tussen de kermissen”

september 14, 2018

Na de show in Harreveld stond er afgelopen en maandag een rustige training op het programma. Want woensdag stond de wedstrijd tegen Longa’30 JO13-3 op het programma. De aftrap was om 18.30 uur. De spelersbus vertrok op tijd uit Aalten, gevolgd voor 4 bussen met supporters.

Toen wij Lichtenvoorde inreden, zag de chauffeur dat onze wedstrijd met grote letters op de lichtzuilen rondom het dorp stond. Dit zorgde bij enkele spelers voor een beetje spanning. Waar ze in Lichtenvoorde de kermis net hadden gehad en wij er tegenaan zaten te hikken, werd op woensdag deze wedstrijd vooruit gespeeld. Waarvoor dank aan Longa’30 voor de medewerking.

Met een bijna complete selectie gingen we op pad. Twee spelers konden helaas niet mee. Zij hadden andere verplichtingen, en waren op (trainings-)kamp. Na één telefoontje was er een speler van JO13-4 bereidt om mee te gaan. Nathan bedankt!!!

Nu de wedstrijd. Bij aankomst in Lichtenvoorde, stonden de auto’s al in de wijde omtrek van Multifunctionele Accommodatie de Treffer. Gelukkig was er een pad gemaakt waar wij door heen konden en het sportcomplex werd bereikt. Men was niet echt voorbereid op de Aaltense invasie. De kantine was nog dicht. De aanwezige supporters zwermden over het hele complex, terwijl AZSV JO13-3 zich in de kleedkamer voorbereidde op de wedstrijd. Een kleine omzetting in de opstelling was nodig. Soms gaan dingen anders als van tevoren bedacht.

De warming-up kon gedaan worden op het wedstrijdveld, dus we konden al even van de sfeer proeven. De scheidsrechter heeft de spelerspassen gecontroleerd en akkoord bevonden. We konden beginnen aan de wedstrijd.

Na een goede eerste helft stond een 0-3 ruststand op het scorebord.Toen wij in de kleedkamer kwamen voor de rust, bleek de ranja van voortreffelijke kwaliteit te zijn. Ook niet onbelangrijk. Na de rust werd er door ons nog een paar keer gas gegeven. Dit resulteerde in schitterende kansen. Sommige werden vakkundig om zeep geholpen. Maar er werden er 3 fantastisch afgerond. Er waren vele schitterende goals te zien. Waardoor een 0-6 eindstand op het bord kwam. Een klein puntje waar we nog aan moeten werken is “buitenspel”. Maar daar hebben we nog wel de tijd voor. We zijn als eerste geëindigd in onze poule. En waarschijnlijk gaan we ons bekeravontuur in de regio voortzetten. Mooi om te zien dat er vele generaties supporters aanwezig waren, zowel jong als oud zou op het puntje van de stoel van zitten. Alleen hadden wij de staantribune toegewezen gekregen. AZSV JO13-3 leeft in Aalten, onze supporters waren wederom in de meerderheid. En dit geeft onze jongens een perfecte steun in de rug. Na het handen schudden met de tegenstander, werd nog een ererondje gelopen om de meegereisde supporters te bedanken.

En zoals het bij iedere profclub gaat, hadden we de middagtraining van de volgende dag geschrapt. Iedereen kon dus gaan en staan waar hij wilde of moest.. De juiste arbeids/rustverhouding was geregeld.

Nu staat het kermisweekend voor de deur. De attracties zijn inmiddels opgebouwd en de vogel zal er vanmiddag wel af gaan. Morgen gevolgd door een optocht. Ik vraag me af of er mensen uit dit team te bewonderen zijn in deze bonte stoet. Maandag gaan we er weer vol tegen aan. We werken dan toe naar de competitiestart. Zaterdag 22 september spelen we thuis tegen Ulftse Boys/GWVV JO13-2. We gaan er van uit dat jullie dan allemaal weer aanwezig zijn. De aftrap is om 8.30 uur. Dus u kunt om 10.00 uur weer aan de koffie zitten en vertellen dat u er bij was.. Laat deze kans niet lopen.

Mark Nijhof
Trainer/coach AZSV JO13-3