AZSV JO13-3 live op Fox Sports??

september 9, 2018

Op 8 september stond het duel tegen SJO HMC ’17 JO13-1 op het programma. Voor het eerst een selectieteam als tegenstander voor deze groep in deze samenstelling. Het Technisch Hart van AZSV JO13-3 had er een zware dobber aan om de basiself samen te stellen. De harde maatregelen bij te laat komen schijnen te werken. Iedereen, ja echt iedereen was op tijd. Zowel bij de trainingen als voor de wedstrijd. Ja u leest het goed. Trainingen, we kunnen niet achterblijven bij andere teams en trainen daarom twee keer in de week. Maar daar is voor nu genoeg over gezegd.

Vandaag moest het dan gebeuren. Met een fitte selectie naar Harreveld. Helaas niet met een complete selectie. AZSV JO13-4 had maar elf spelers, dus wij moesten iemand afstaan. Gelukkig was de spelersbus op tijd, en de 5 chauffeurs brachten ons voortreffelijk naar Harreveld. Daar was het voor de aangewezen man nog even puzzelen op welk veld we zouden spelen. Uiteindelijk werd het Veld 1. Een veld dat er bij lag als een biljartlaken. Hulde voor de heren die de velden in Harreveld onderhouden.

Tijdens de warming up was er even contact tussen de scheidsrechter en leiders van SJO HCM’17 en AZSV. Het leek ons zeer gepast om een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd te houden voor het overlijden van Tijmen (13) van MvR. Ik vond dat zeer emotioneel en bijzonder. Onze jongens hebben dezelfde leeftijd… Er gaan dan van alles door je heen..

Na het eerste fluitsignaal van de wedstrijd was eigenlijk al meteen duidelijk dat wij de bovenliggende partij zouden zijn. En dat was te zien in de score. We gingen naar de ranja met een 1-3 voorsprong. Dit had veel hoger uit kunnen vallen, maar de keepster van SJO HMC’17 keepte een dijk van een eerste helft.
In de rust werd er gewisseld. Twee verse krachten er in en we gingen er weer vol voor. Mooi om te zien de oefeningen van de trainingen al terug beginnen te komen in de wedstrijden. Er werd naar hartenlust gecombineerd en we wisten nog 4 keer te scoren. Eindstand 1-7. Ja, we waren echt een maat te groot..

Een groot compliment aan de speler van AZSV JO13-3. We bleven vanuit onze posities spelen, ondanks dat we veel en veel sterker waren. En je kon zien dat de heren graag ook wilden scoren.

Op woensdag 12 september spelen we onze “kermiswedstrijd”. We spelen uit tegen Longa JO13-3, de aftrap is om 18.30 uur. U bent waarschijnlijk zeer benieuwd wat wij hier op de mat gaan leggen. U hebt dat twee keuzes. Of u komt naar Lichtenvoorde en vormt samen met de andere AZSV-supporters een Roter Wand, zoals er in Dortmund een Gelbe Wand is. Of u wacht op het volgende verslag. Persoonlijk zou ik naar Lichtenvoorde gaan. Want deze jongens verdienen het om gesteund te worden door alles wat AZSV een warm hart toedraagt. Dit zagen we in Harreveld ook al. Het was soms onmogelijk om te coachen, de meegereisde supporters maakten er echt een geweldig feest van. Het gezang was waarschijnlijk tot in Marienvelde en Zieuwent te horen. Want RKZVC, de tegenstander van vorige week, legde Longa over het knie.

Waar andere AZSV JO13 teams helaas niet tot winst konden komen, stoomt AZSV JO13-3 op volle vaart door. Zoals het er nu naar uitziet, gaan we een ronde verder in de beker.. Dus als u dit stukje geschiedenis van dichtbij mee wilt maken, zou ik ons programma in de gaten blijven houden. En vooral de wedstrijden live bekijken. Gezien de resultaten zijn we in onderhandeling met Fox Sports om heel Nederland live kennis te laten maken met deze geweldige ploeg. Maar dit loopt nog vrij stroef. Dit wordt nog vervolgd..