AZSV JO13-3 heeft stijgende lijn bijna te pakken. Transfercarrousel draait volop!!

mei 26, 2019

Op een afgelegen veld, pittoresk gelegen tussen Aalten en Bredevoort werd gistermorgen in alle vroegte afgetrapt voor de wedstrijd tegen SJO MEC/Bredevoort JO13-1. Bij winst zouden de gasten het kampioenschap niet meer kunnen ontgaan.

Na twee wedstrijden die er niet echt op leken qua voetbal was het hopen dat de stijgende lijn zou worden gevonden. Dit in aanloop naar de bekerfinale van 1 juni. Het spel zag er eigenlijk best goed uit, een paar foutjes daargelaten, konden we best tevreden. Dat SJO MEC/Bredevoort een maatje te groot was, hadden we van te voren al ingecalculeerd. Een 0-2 ruststand was het gevolg. De dekens werden op de grond gelegd, en in plaats van nar de kleedkamer voor de thee, was er een picknick voor beide teams. De ranja smaakte voortreffelijk. En de meegenomen thermoskan koffie was al snel leeg.

Toen onze tegenstander de 0-4 maakte, was het duidelijk dat ze kampioen waren. Alle 1271 inwoners van Bredevoort en Miste waren door het dolle heen. Hun team was de terechte kampioen… Druk toeterend verlieten ze ons sportpark.

Na de 11-1 van vorige week, was de 0-6 qua resultaat iets beter. Maar wat vooral prettig was, er werd weer beter gespeeld. Combinaties lukten weer en we kwamen ook weer bij de goal van de tegenstander. En dat is niet onbelangrijk als we een goal willen maken. We gaan richting het hoogtepunt van ons seizoen. Wellicht dat dit onbewust toch aardig in de hoofden van de spelers zit.

Ook mooi om te zien dat andere teams de ontwikkeling van onze spelers ook in de gaten houden. Ik mag het mij verbeelden, maar het leek er toch echt weer op dat er weer scouts langs de lijn stonden. Waar de spelers wellicht al weten waar hun toekomst ligt, is dat voor de technische staf nog niet duidelijk. Naar het schijnt blijft De Graafschap nog een jaar in de Eredivisie, en daar zal toch ook een trainersstaf moeten staan die met de jongens overweg kan. Een staf die weet wat winnen is, en die ook weet wat verliezen is. Levert wel een mooi rijtje op: Jimmy Calderwood, Jan Vreman, Jan Oosterhuis, Henk de Jong, Mark Nijhof… En na Andries Ulderink weer een inwoner van Aalten voor de groep Superboeren.. 🙂 Mocht Peter Hofstede dit onder ogen krijgen, praten kan altijd… 😉

Vanaf maandag pakken we de training weer op. Woensdag spelen we onze laatste wedstrijd van deze competitie. En zaterdag de bekerfinale. Al met al nog twee leuke wedstrijden.

https://www.sportclubmarkelo.nl/1/187/sportclub-markelo-organiseert-bekerfinales-1-juni/

Met sportieve Groeten,
Mark Nijhof

trainer/coach AZSV JO13-3