AZSV JO13-3 gaat overwinteren..

december 2, 2018

Het is even geleden dat u ons laatste verslag kon lezen. Hier lagen verschillende oorzaken aan ten grondslag.

Maar nu is het even tijd voor een terug- en vooruitblik.

Waar andere teams vertrekken naar warme oorden, hebben wij er dit jaar voor gekozen om de winterstop in Aalten door te brengen. En we trainen zo lang door, als het bij AZSV mogelijk is..

We zijn begonnen met 14 spelers en 1 trainer. Gelukkig werd de technische staf zeer snel aangevuld met Jelmer en Stijn. Deze jonge honden zijn een zeer welkome aanvulling. Het schijnt dat ze hun actieve carrière bij AZSV 13 op willen geven, om AZSV JO13-3 hun volledige aandacht te geven. Dit gaat rond in de wandelgangen, maar waar rook is…

Gisteren speelden we onze laatste wedstrijd voor de winterstop, althans in competitieverband. We hebben nu 13 wedstrijden gespeeld, hiervan werden er 10 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 2 verloren. Ons doelsaldo is +40. Schitterende resultaten, en een mooie basis om na de winterstop op verder te gaan. We speelden in oorden als Geesteren, Varsselder en Vosseveld, ook werd de Twenteroute 2 keer overgestoken naar Harreveld.

Het is alleen te hopen dat de technische staf aan zal blijven. Er is in Doetinchem een betaald voetbal club, waar de resultaten ver achter blijven. En het scoutingnetwerk zal toch wel wakker zijn?? Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Maar wat er door AZSV JO13-3 op de mat wordt gelegd is schitterend. En dat is niet alleen mijn mening, ook de in grote getale aanwezige bezoekers bevestigen dit wekelijks.

We begonnen dus met 14 spelers en 3 trainers/leiders. Nu staat er een team. En dat is heel mooi om te zien. Iedereen binnen het team wordt door iedereen gerespecteerd. En dat geldt zowel binnen als buiten het veld. Dit geldt ook voor de tegenstanders en scheidsrechters. In het vuur van het spel wordt er wel eens “fel” gereageerd, maar na afloop kunnen we weer met iedereen door één deur.

Ook een compliment aan alle ouders/verzorgers. Ik vind het prachtig dat jullie allemaal zo betrokken zijn bij ons team. En laten we de opa’s en oma’s niet vergeten. Zelfs als wij in de “uithoeken” van onze regio spelen, zijn er altijd wel een paar bekenden fietsen op het betreffende sportpark te vinden.

In de competitie (4e klasse) staan we nu derde, en het zal spannend zin of we deze plek kunnen handhaven. We hebben het niet zelf in de hand, dus wordt nog even afwachten. Maar het is een schitterend resultaat in een competitie met vijf JO13-1-teams als tegenstander.

We spelen nog in de beker. Dus in 2019 vervolgen wij ons veldtocht op weg naar, hopelijk, een mooie reeks bekerwedstrijden.

Mooi was het om te zien hoe alle 4 de teams van AZSV JO13 gezamenlijk optrekken. Geen team voelt zich te veel of te groot voor een ander. En als het nodig is, helpen we elkaar allemaal. En zo hoort het bij een vereniging te gaan. Klasse mannen!! Op naar een mooi tweede half jaar.

Het is nog vroeg, maar technische staf en spelers van AZSV JO13-3 wenst al hun supporters en andere belangstellenden fijne feestdagen en we hopen jullie in 2019 weer langs de lijn te mogen ontvangen.

Mark Nijhof
trainer/coach AZSV JO13-3