AZSV JO13-1 – Vorden JO13-1 5 – 4

september 30, 2019

En alweer een spannende pot van de JO13-1!

De tweede pot van deze najaarscompetitie is tegen de leeftijdgenoten van Vorden JO13-1. Een team dat in de beker gelijk heeft gespeeld tegen zowel FC Zutphen als Pax. Opletten dus, kon wel weer eens spannend worden! En dat blijkt dan ook zodra de bal eenmaal rolt. De startopstelling is deze wedstrijd als volgt. Leroy in de goal, Jelle en Joeri rechts- en linksback, Skip en Levi centraal achterin. Het middenveld bestaat uit Sem, Yvi en Floris. Voorin spelen vanaf links Keanu, Ivar en Jasper. Mika zal na plm 15 minuten in het veld komen als rechtsbuiten.

Zowel Vorden als AZSV laten zien over goeie elftallen te beschikken en mooie combinaties te kunnen maken. Beide teams kunnen ook stevige duels aangaan, waardoor er een boeiende partij ontstaat.

Vorden doet goed mee en dwingt al in de derde minuut een corner af. Een schot volgt, Leroy redt in eerste instantie en lijkt de bal onder z’n handen te hebben, maar de spits van Vorden tikt de bal eronder vandaan in het doel, 0 – 1…

Daarna neemt AZSV het inititatief wel over en een mooie aanval volgt. Yvi bezorgt de bal bij Keanu en die scoort op een zeer fraaie wijze de 1 – 1. Het gaat vervolgens een lange tijd mooi gelijk op, waarbij de beide aanvoerders (bij ons natuurlijk Sem) pittige en leuke duels uitvechten op het middenveld. Aan beide kanten van het veld zijn er wat kansen te noteren, waarbij de kansen voor AZSV wel in de meerderheid zijn. Toch komt Vorden op 1 – 2 en moeten de Rood Witten weer in de achtervolging. Door opnieuw Keanu wordt het 2 – 2 en gaan de jongens met een gelijkspel – en genoeg te bespreken – aan de ranja.

De staf bestaat vandaag uit Lenn, Hans en Geert. Raymond geniet van een weekendje weg. Verder heeft het team te maken met blessures van Max, Lasse en Toby (die er natuurlijk wel allemaal bij zijn om ze aan te moedigen!).

De tweede helft gaat door waar de eerste is geëindigd. Wat meer uitgespeelde combinaties en kansen van AZSV, maar regelmatig levensgevaarlijke en snelle uitbraken van Vorden. Niet in de laatste plaats omdat Vorden heel slim anticipeert op het moeizame opbouwen van AZSV. Deze pot zou alle kanten op kunnen, maar uiteindelijk zou toch de individuele klasse van AZSV de doorslag gaan geven. Maar eerst gaat het tot en met 4 – 4 qua score helemaal gelijk op.

Een erg mooi doelpunt zorgt voor de 3 – 3 gelijkmaker, nadat AZSV voor de derde keer op achterstand was gekomen… Keanu haalt de achterlijn op rechts en legt strak voor op Ivar, die prima binnen tikt. Niet veel later komt AZSV voor het eerst op voorsprong. De deze week op de training geoefende vrije trap wordt een doelpunt! Sem doet net of hij schiet, maar legt ‘m klaar voor Ivar. Het dit keer niet eens zo heel harde schot wordt voldoende van richting veranderd om de keeper kansloos te maken, 4 – 3!

En toch, en toch en toch… laten ze de tegenstander, net als tegen Pax veel te makkelijk weer op gelijke hoogte komen. 4 – 4 is de stand als de jongens zich over de vierde teleurstelling heen knokken. Yvi zorgt met een prima doelpunt, uit een corner van Floris, vijf minuten voor tijd voor de verdiende voorsprong. Dit keer geven ze het niet meer weg. Met z’n allen wordt de voorsprong verdedigd. Al voorin wordt goed druk gezet en de 6 – 4 is dichterbij dan de 5 – 5, maar het blijft bij 5 – 4! Prima uitslag, drie puntjes er bij en voldoende voor de trainers om aan te blijven werken 🙂 Wat willen we nog meer?

Da’s een makkelijke vraag. Meer wedstrijden zien van dit team!

Volgende week al weer de volgende, thuis tegen DZC ’68 JO13-2.  Zorg dat je vooraan staat…