AZSV JO13-1 – FC Zutphen JO13-1

november 29, 2019

De kampioenswedstrijd?

Zo zou je het wel mogen noemen toch? Ondanks het feit dat PAX ook nog steeds op het vinkentouw zit, lijkt het er op dat degene die deze pot wint een serieuze gooi gaat doen naar de titel. Dat geldt dan nog in meerdere mate voor FC Zutphen, want die hebben slechts drie verliespunten tegenover de vijf van AZSV.

Maar ondanks dat AZSV helemaal niet zo’n slechte wedstrijd speelt, is te merken dat Zutphen verder is in het per se willen winnen van hun wedstrijden. Waar AZSV braaf blijft opbouwen van achteruit, is het Zutphense devies: eerst die bal er overheen en dan zien we op de helft van de tegenstander wel verder. Het scheelt dan ook dat ze een keeper die hebben die de bal met een uittrap ver over de middenlijn kan schieten! Ze hebben de opstelling op AZSV aangepast en er een 4 – 4 – 2 van gemaakt. Een hele degelijke verdediging, waar onze spitsen niet langs heen komen en een keeper die lang genoeg is om de ballen uit de kruising te plukken…

Zutphen heeft dan ook veruit de minste tegengoals en we zien nu waarom! 🙂

Daar komt nog eens bij dat we na nog geen minuut of zo al achter staan. Een al dan niet overtreding op Sem geeft Zutphen de kans om de 0 – 1 te scoren. De scheids laat doorspelen en Zutphen maakt de kans netjes af. Leroy, weer hersteld (nu blijkt Max weer in de lappenmand, dus de keepers wisselen elkaar af…), wordt omspeeld en de achterstand is een feit. Niets aan de hand, voetballend doet AZSV niet veel onder voor Zutphen, maar de al eerder genoemde tactiek van Zutphen staat als een huis…

In de rust is er niets aan de hand (nou ja :), maar we hebben al eerder met 2 – 0 achter gestaan in de rust, dus gewoon doorgaan. Mika nu vanaf linksbuiten is er bij gekomen, maar ook hij komt er moeilijk doorheen. De inzet en de wil zijn er, het combinatiespel bij vlagen ook, maar Zutphen is als geheel een te grote kluif. Er moet wel bij vermeld worden dat Zutphen aanvallend een paar prima spelers heeft die de kansen (door de solide achterhoede geboden ballen) vakkundig afmaakt.

0 – 4 is de uitslag en Zutphen op ramkoers voor de titel. Zij spelen de laatste pot tegen PAX, kan een spannend potje worden!

Wat Zutphen er zelf over schrijft: Verslag op site FC Zutphen

En AZSV? Die gaan gewoon door en voor plek 2? Alhoewel de 1e plaats theoretisch nog steeds kan :-). Mocht Zutphen niet beide wedstrijden verliezen (dromen mag altijd) is de 2e plek ook een uitstekende eindrangschikking. Als Joop Zoetemelk na zijn tweede plaatsen de fiets aan de wilgen had gehangen, had hij nooit de tour gewonnen in 1980! Ja sorry, zo oud ben ik al….