AZSV JO13-1 – DZC ’68 JO13-2  5 – 2 

oktober 7, 2019

Opnieuw driepunter voor de JO13-1

De derde competitiewedstrijd is die tegen de JO13-2 van DZC ’68, een vereniging met 5 O13- en maar liefst 9 O12-teams. Hun 2e team is in de 1e klasse ingedeeld, haalt daar vooralsnog niet veel punten, maar pakt wel z’n doelpuntjes mee. We missen vandaag – op ’t veld althans, natuurlijk staat ie wel langs de kant – Toby, die even in de lappenmand zit. Effe geduld, Toby! Binnenkort ben je er weer gewoon bij!

Mariska en Randy zorgen voor de muzikale omlijsting deze wedstrijd!

Het vertrouwen vooraf bij de jongens is groot…

Er ontstaat echter een wat rommelige en hectische wedstrijd. Het begin is, zoals elke keer deze competitie, voor AZSV, maar – en dat is ook elke keer hetzelfde – er worden te weinig van de vele kansen in doelpunten omgezet. Dat is jammer. Ook wel weer sociaal, want het team gunt de tegenstander elke keer een comeback in de wedstrijd…

Zoals gezegd, het begin is wèl voor AZSV. In de 3e minuut al een mooie kans, als Keanu er goed voorbij komt en een strakke voorzet aflevert op Mika. De niet zo makkelijke kans gaat helaas naast, maar de toon is gezet. Enkele minuten later is het raak. Weer gaat Keanu er op rechts sterk voorbij en bezorgt bij Sem. Die schiet, keeper redt, maar via de kluts valt de bal voor de voeten van Ivar en die weet wel raad met zulke kansen: 1 – 0.

Ondertussen gebruikt DZC haar eigen ‘wapens’, waar ik verder maar geen woorden aan vuil maak… Af en toe voetballen ze aardig en krijgen een eerste kans. Max redt die nog goed, maar even later maken ze dan toch de 1 – 1. Eigenlijk, omdat AZSV zich een beetje laat overbluffen door deze manier van voetballen. Het moet het team wel nagegeven worden dat ze niet meegaan in dat negatieve en sportief blijven voetballen. Prima! Ook de scheidsrechter laat zich niet uit de tent lokken. Complimenten daarvoor.

Dan weer de wedstrijd. Ondanks dat het allemaal nog beter moet en kan, zijn er wel weer leuke combinaties te zien. Als Keanu er weer eens goed voorbij komt, kiest hij voor een één-twee met Sem. Die schiet, maar zijn schot gaat recht op de keeper. De rust nadert, en een beetje teleurstellende 1 – 1 lijkt de ruststand te worden.

Floris denkt daar anders over. De door hem genomen corner, komt via een breedtepassje van Joeri weer bij hem terecht. Hij legt de bal goed voor zijn rechter en schiet mooi binnen vanaf de zestien, 2 – 1! Dan ga je toch anders aan de ranja!

Na de rust heeft AZSV eigenlijk het ‘voetbal’ van DZC goed door en wordt het voor het doel van Max niet echt gevaarlijk meer. Achterin hebben Levi, Lasse en Joeri het prima voor elkaar. De op dat moment voor de verdediging spelende Jelle bezorgt de bal regelmatig bij de middenvelders. Er wordt redelijk gespeeld en zo nu en dan aardige aanvallen opgezet. Daar valt dan ook de 3 – 1 uit. Sem dribbelt zich er op ’t middenveld doorheen en levert de bal in bij Yvi. Die omspeelt zijn man en haalt hard en zuiver uit: 3 – 1. Waar de tegenstander steeds onrustiger wordt, wordt het spel van AZSV juist iets beter. De 4 – 1 valt als Sem en Mika zich door het drukke middenveld heen combineren en Mika de bal haarfijn bij Sem bezorgt. De bal wordt door Sem zeer strak in de rechter bovenhoek gekruld!

De laatste AZSV goal is misschien wel de mooiste, omdat deze van helemaal achteruit wordt opgezet. Via Max komt de bal op rechts bij Lasse, die vindt rechtshalf Jasper. Die passt langs de lijn op Keanu. Zijn voorzet is net te hard, maar wordt door Mika met een sliding in de ‘5 meter’ gebracht. Daar staat spits Ivar die met links de bal voorbij de keeper prikt. Mooie goal en de 5 – 1 staat op het bord!

Dat het door een ongelukkig momentje nog 5 – 2 wordt is jammer, maar doet verder niets af aan een prima tweede helft, waarin vooral het (over het algemeen :-)) sportief reageren van de jongens het grootste pluspunt was.

Volgende week uit naar DCS in Zevenaar.