AZSV JO13-1 – Concordia Wehl JO13-1 4 – 0

november 14, 2019

Eenvoudige overwinning op de mannen uit Wehl

(wedstrijd gespeeld op zat 2 november)

De volgende competitie wedstrijd is die thuis tegen Concordia Wehl JO13-1. Een team dat onderin de middenmoot bivakkeert en zo her en der de puntjes sprokkelt. Gezien de stand zou je denken dat het een makkelijke wedstrijd wordt en dat blijkt ook wel. Er wordt in beide helften uitstekend gevoetbald door AZSV, waardoor het voor het vele publiek weer genieten is.

De eerste goal valt al redelijk snel. Een corner van Floris wordt door Ivar vanuit de lucht heel knap binnen geschoten en de 1 – 0 staat op het bord. Aan de rechterkant komt Keanu er vaak voorbij en legt dan voor. Aan de andere kant wordt er een slimme steekpass verstuurd, die Jasper een kans oplevert, maar de keeper kan keren. Het kwaliteitsverschil is groot en het is wachten op de 2 – 0. Er zijn kansen voor Ivar (op de paal), nog meer voorzetten via Keanu, nog een kans voor Jasper, en een voor Leroy, maar zijn schot is voor de keeper. Leroy, die overigens meespeelt, omdat hij nog niet mag keepen en we door de blessures van Toby, Jelle en Skip, plus t weekendje weg van Lasse veel jongens missen. Het team is daarom verder aangevuld met Corné en Lukas uit de JO13-2. Bedankt nog jongens!

Sem bezorgt met zijn dribbels of de combinaties met Yvi en Floris regelmatig de bal bij de aanvallers, maar de bal wil er niet in. Corné krijgt nog een geweldige kans, maar mikt over. Na een pass van Jasper op Ivar is er niemand meegelopen om de rebound binnen te tikken. Er volgen afstandsschoten en kansen van Sem, Corné, Yvi en Ivar, maar het is uiteindelijk Jasper die de 2-0 maakt. Een voorzet van Keanu komt aan en hij schiet ‘t leer met links binnen!

Nog voor rust komen we op 3 – 0 als een mooie dieptepass bij Ivar aankomt. Deze neemt de bal uitstekend mee en schiet – weer eens – ongenadig hard binnen!

Na de rust is het eigenlijk het zelfde beeld. En dat is mooi, want in veel van de wedstrijden tot nu toe toonde het team vaak twee gezichten. Een hele goeie eerste en een slechte tweede, maar vaker andersom, een goeie tweede na een matige eerste… Nu is daar geen sprake van en rijgen de kansen zich aaneen. Al na 40 seconden een mooie combinatie tussen Keanu en Ivar. Goed opgelost door de Concordia verdediger. Niet veel later een klasse steekbal van Levi op Keanu, die een voorzet aflevert. Het daaruit volgende schot van Jasper gaat maar net voorlangs. Daarna een wereldpass van Mika op Corné, maar zijn schot vanaf hoek 16 gaat naast. Een mooie één-twee tussen Jasper en Mika levert een kans op voor Mika, maar de keeper kan redden. Het middenveld, nu aangevuld met Lukas, combineert er – samen met de verdedigers – op los. En eindelijk valt dan toch nog de 4 – 0 als Keanu een goeie strakke voorzet op Ivar geeft, die binnen schiet. Na een corner van Floris zien we vanuit een scrimmage de bal nog op de paal belanden, maar dat was het dan ook. 4 – 0 is de einduitslag en staat het team op 16 punten na 6 wedstrijden, en 30 doelpunten voor. Klopt. Dat zijn er 5 per wedstrijd.

Omdat het spel zich eigenlijk veel op de helft van de tegenstander afspeelt, zouden we zo gemakkelijk de keeper en achterhoede vergeten. Maar dat is niet terecht, want die spelen ook een meer dan uitstekende wedstrijd. Max keept foutloos en Mika, Joeri, Sem en Levi vormen een klasse verdedigingslinie, waar nauwelijks doorheen te komen is en die ook allemaal aanvallend hun steentjes bijdragen.

Volgende week de topper tegen OBW… (edit: is ondertussen al gespeeld. Daarover later meer…)