AZSV JO12-1 wint NKT toernooi 2018

december 29, 2018

Na in augustus al op overtuigende wijze het eerste Kiezeltoernooi gewonnen te hebben, wordt ook het NKT toernooi gewonnen door onze O12-1. Met zo’n beetje de zelfde tegenstanders en zo’n beetje dezelfde overtuiging wordt beslag gelegd op de beker.

Longa ’30 JO12-1 en 2, onze eigen JO12-2 en de O12’s van Vios Beltrum en RKZVC zijn de teams waartegen gestreden moet worden. Het mooie Sourcy Center is het podium waar het gebeurt. Waar destijds interim coach Ter Haar (Rinke) de lat hoog legt door te winnen, moet nu interim coach Ter Haar (Erwin) dat na zien te doen. Op Lasse na zijn ze compleet en ze hebben er zin in!

De eerste tegenstander is, net als op het kiezeltoernooi, Longa JO12-1. Toen een 1 – 0 winst, nu een 0 – 0 in een bijna eenzijdige wedstrijd. Max had net zo goed z’n puzzelboekje mee kunnen nemen… Mika komt er vaak op links voorbij en krijgt de nodige kansen, maar de Longa-keeper en de verdedigers blijven knap overeind en de 0 – 0 is dan ook het gevolg.

Daarna tegen de O12-2 van Longa. Een team dat voetballend helemaal niet tegen valt moet uiteindelijk het hoofd buigen tegen een erg sterk spelend AZSV. De kansen zijn legio en de eerste die er in gaat is een schot van Jelle, dat net hard genoeg is om door de benen van de keeper over de lijn te rollen. De 2 – 0 is een beauty. Een snelle combinatie tussen Toby en Yvi, Yvi zet strak voor en Jasper staat op de goeie plek om binnen te schieten! Een echt zaalvoetbaldoelpunt!

Dan tegen onze eigen O12-2. Ondanks een snelle 1 – 0, loopt het niet echt lekker. Komt natuurlijk ook door de tegenstand van de ‘2’ die – waarschijnlijk ge├»nspireerd door de bijna-bekerstunt van AZSV 2 tegen AZSV 1 – er vol voor gaan. Toch wint de O12-1 uiteindelijk met 3 – 1. Toby, Floris en Yvi zijn de doelpuntenmakers. Joeri maakt de 3 – 1 en dat zal later blijken de enige tegengoal van het toernooi te zijn.

De vierde partij is tegen RKZVC. De Zeuw’ntsen spelen thuis maar pakken alleen tegen onze O12-2 een punt. Deze zullen we wel dik winnen dan toch? Nee hoor, RKZVC speelt sterk en heeft een paar hele leuke spelers in het team. Dank zij een knap doelpunt van Floris wordt er toch gewonnen en doen we nog steeds mee voor de toernooiwinst.

Waar we verwacht hadden met Longa rekening te moeten houden, blijkt Vios Beltrum de concurrent voor plek 1 te zijn. In het onderlinge duel weten ze met 2 – 1 van Longa te winnen en staan ze na 4 wedstrijden op 12 punten. Wij op 10. Winnen is dus plaats 1, gelijkspel is tweede plaats en bij verlies gaat Longa er op doelsaldo voorbij en wordt het plek 3.

Een echte finale dus, de laatste pot tegen Vios B. Tegen deze betere tegenstander wordt ook meteen weer beter gevoetbald. Het duurt even maar dan valt toch de 1 – 0. Een vloeiende aanval brengt de bal bij Yvi, die de vrijstaande Jasper bereikt. Die ramt de bal langs de keeper en het publiek en spelers weten het, het gaat lukken! De 2 – 0 van Yvi, al net zo mooi in de kruising, haalt de laatste spanning weg. Die beker is voor ons!

Waar blijft die beker ­čśÉ

Dan nu de winterstop – soort van – en dan gaan we binnenkort weer verder! Tot dan!