AZSV JO12-1 – Longa ’30 JO12-1

november 11, 2018

Remontada op de Villekamp!

In de O12 – Hoofdklasse 5 begint zich al een tijdje een duidelijke tweedeling af te tekenen. De Tukkerse verenigingen Bon Boys, Tubanters en Quick 20 vormen de bovenste helft van het schema, terwijl de Achterhoekse clubs AZSV, Winterswijk en Longa ’30 daar achteraan hobbelen. Van de Achterhoekse clubs echter is het AZSV dat onderling nog een 100% score heeft. Alle potten in toernooi, beker en competitie werden gewonnen.

Dan zal het vandaag ook wel weer goed komen toch? Nou…. daar lijkt het heel lang niet op. Ver in de tweede helft staat het namelijk 1 – 5(!) en niemand (niemand? daarover later meer) die op dat moment nog gelooft in een ommekeer. Longa start fel en goed en verrast eigenlijk met hele leuke combinaties en prima doelpunten. AZSV start niet fel en niet goed. Ballen komen niet aan, schieten onder de voet door, er wordt half half ingegrepen. Onherkenbaar… Na de 0 – 1 komen de rooien nog wel op 1 – 1 door een prachtige voorzet van Mika en koel binnenknallen van Lasse, maar nog voor de rust is het 1 – 3…


Het meegekomen Lichtenvoordse publiek geniet terecht van een goeie pot van hun jongens en een misschien toch wel onverwacht makkelijke ochtend. Het Aaltense publiek, wederom massaal aanwezig, blijft echter aanmoedigen en hopen :-). Het woord Remontada wordt genoemd en zoals iedereen weet heeft Barcelona ook ooit een onmogelijke achterstand omgedraaid naar een overwinning!

Nu zegt u, maar die hebben Messi! Nou, wij hebben Yvi. Maar Barcelona heeft toch Piqué, nou wij hebben Ivar. Oké, maar Neymar dan? Wij hebben Mika. Ha, maar Sergio Roberto dan in de verdediging? Jelle. Ter Stegen dan? Max. Iniesta? Floris. Jordi Alba? Lasse. Suarez? Toby. Rakitic? Jasper.

Er is een geweldige actie van Ivar voor nodig, die zoals we van hem gewend zijn, nooit opgeeft. Met een hard maar geplaatst schot zorgt hij voor de 2 – 5 en een wat draaglijker stand. Maar – en dat is zo mooi aan jeugdvoetbal – het zorgt voor net dat beetje meer vertrouwen voor het ene team en het afbrokkelen daarvan bij het andere. De jongens durven ineens weer te combineren en te passeren en vooral Mika op links is een plaag voor de oranje verdediging. Hij is het dan ook die de 3 – 5 scoort en ook het publiek de hoop op in ieder geval dan nog maar een gelijkspel weer teruggeeft.

Wat er dan gebeurt zag niemand aankomen. De ene aanval nog mooier dan de andere, vinden vlak voor de ogen van ‘t stomverbaasde publiek plaats.
Een combinatie van volgens mij Lasse, Floris en Yvi zorgt voor de 4 – 5! Yvi schiet zuiver binnen in het dak van de goal. Om het spektakel nog wat groter te maken doet Longa weer eens wat terug en scoort de 4 – 6! Sjonge jonge…


Maar het team is nu helemaal los en je voelt aan alles dat het ineens weer kan. Jelle heerst als aanvoerder achterin en zorgt samen met Lasse en Ivar voor de aanvoer naar het midden. Daar spelen op dat moment Floris en Toby, samen met Mika en Yvi de pannen van het dak. De 5 – 6 van Yvi is het gevolg. In het laatste gedeelte gaat het eigenlijk gewoon zo door. De weer ingevallen Jasper combineert vrolijk mee en krijgt na een pass van Mika de kans op de gelijkmaker, maar zijn schot gaat net naast. Even later is het Mika zelf die de 6 – 6 maakt! Niet te filmen dit. Hadden we wel moeten doen, want dit gelooft later natuurlijk niemand.

Yvi dolt vervolgens nog tweemaal de al dolgedraaide verdedigers van Longa en maakt de 7 – 6 en de 8 – 6!

Onder een hoop gejuich verlaten de spelers en de trotse coach Lian het veld.