AZSV JO12-1 – FC Winterswijk JO12-1

november 22, 2018

Na de spektakel pot tegen Longa 30 is het nu tijd voor alweer de terugwedstrijd tegen FC Winterswijk JO12-1. Niet op zaterdagochtend maar op maandagavond. Er waren er een paar die naar Zapplive mochten, dus de pot werd verzet.

Het is fris! In het veld, maar zeker ook langs de lijn… Met de kragen hoog opgetrokken zien we dat er bijzonder fel gestart wordt door onze jongens. Er wordt direct druk gezet en dat levert leuk voetbal op. Winterswijk doet niet veel onder wat betreft enthousiasme in het spel, dus het is dan wel koud, maar niet saai.

Helaas is Jelle ziek (Ondertussen al weer beter, dus die is er zaterdag gelukkig gewoon weer bij!), maar hij wordt vervangen door Sem. Bedankt nog Sem!

Er wordt goed gecombineerd en de eerste kansen komen. Winterswijk houdt stand en komt zelf soms ook verraderlijk dicht bij Max. Toch scoort AZSV de eerste goal. Ivar waagt een schot uit de tweede lijn. De keeper redt, maar Mika is alert en schiet de rebound binnen, 1 – 0.

Winterswijk begint daarna aan een prima fase en zet de rooien onder een flinke druk. Max en zijn verdedigers Ivar en Lasse blijven echter overeind. Samen met de middenlinie Yvi, Jasper en Floris wordt er goed gecombineerd naar de voorhoede met Mika en Toby. Dat betaalt zich uit in nog meer kansen en een verdiende 2 – 0. Via de linkerflank komt de bal bij Yvi en die legt ‘m terug op Ivar. Met een doffe knal schiet hij de bal onderin de verre hoek. De kansloze keeper heeft de bal alleen horen suizen. Voor de rust zien we nog een ziedend schot van Lasse de paal toucheren en een schot van Mika het zijnet teisteren!

Rust en een warme kop thee of koffie…

Het begin van de tweede helft is voor de geel-zwarten. De 2 – 1 valt en er ontstaat terecht nieuwe hoop bij de bezoekers. Het wordt echter 3 – 1 door dat Yvi een rebound verzilvert na een schot van Sem. Dat lijkt de genadeklap voor Winterswijk, want daarna komen er veel kansen op meer goals voor AZSV. Er vallen er nog twee. Allereerst een hele mooie. Na een aanval over rechts met Floris en Jasper geeft Jasper de voorzet op Mika. Met een soort sliding schot scoort hij de 4 – 1. Ook de 5 – 1 valt nog als Mika op z’n Mikas scoort met een soort hoge voorzet/schot? Hij zal zelf wel zeggen dat ‘t de bedoeling was :-). Mooi is ie wel in ieder geval!

In de laatste fase zien we nog een schot van Floris dat RAKELINGS naast gaat en nog een paar meer goeie kansen. Helaas gaat er geeneen meer in en blijft het bij 5 – 1. Mooie uitslag en we staan derde in de ranglijst!