AZSV houdt De Graafschap knap op gelijkspel

juli 7, 2019

AZSV heeft een prachtig resultaat geboekt tegen De Graafschap. Deze wedstrijd, die als bonus gold voor het winnen van de Achterhoek Cup 2019, werd een prachtige afsluiting van een al fraai seizoen. De Aaltenaren hielden de profs uit Doetinchem op een 1-1 gelijkspel, dat nog niet eens onverdiend kon worden genoemd.

De Aaltense roodwitten begonnen zonder ontzag aan het duel met De Graafschap en konden in de eerste helft prima partij bieden. De Superboeren hadden weliswaar meer balbezit, maar ook AZSV kwam er bij vlagen gevaarlijk uit al konden ze het Hidde Jurjus, na een korte afwezigheid terug in het doel bij De Graafschap, nauwelijks moeilijk maken. Pas vlak voor de pauze kregen ze hun eerste grote kans. Stef Nijland speelde goed in op Ralf Seuntjens, die de bal goed teruglegde op de inkomende Nijland, maar diens schot ging naast het doel van Jasper te Kolste die net als Jurjus nauwelijks op de proef werd gesteld.

In de rust werd Jasper te Kolste bij AZSV vervangen door Matthijs Ebbers, die zijn laatste 45 minuten voor AZSV keepte. Hij stapt in de zomer over naar FC Winterswijk. Trainer Mike Snoei van De Graafschap wisselde zijn hele team en de frisse elf spelers zorgden binnen drie minuten voor de Doetinchemse voorsprong. Een voorzet van Jordy Tutuarima werd door Jordy Thomassen ingekopt, 0-1. Even leken de Aaltenaren het lastig te krijgen, maar al snel herpakten ze zich. Negen minuten kon het Aaltense publiek, dat in groten getale was opgekomen, juichen. Niek te Veluwe draaide zich goed vrij en schoot de bal achter Jordy Rondeel, 1-1. Drie minuten verraste diezelfde Te Veluwe doelman Rondeel bijna met een lob van grote afstand, maar de bal ging net naast. Daarna mocht Matthijs Ebbers zich een aantal keren onderscheiden. Eerst bij een schot van Jesse Schuurman, later bij een inzet van testspeler Dylan Chiazor, die afgelopen seizoen bij IJsselmeervogels speelde. AZSV had geluk bij bal van Jordy Thomassen die op de paal belandde. Aan de andere kant werd een actie tegen Joost Rasing niet als strafschopwaardig beschouwd door de prima leidende Jeroen Sanders. Het slotakkoord was voor Matthijs Ebbers, een mooie kopbal van Jordy Thomassen tikte de goalie over het doel, zodat AZSV de 49e wedstrijd van het seizoen met een gelijkspel kon besluiten.

De ploeg van Dave de Jong kwam afgelopen seizoen dus 49 keer in actie, 30 keer in de competitie, 5 keer in de Achterhoek Cup, 6 keer in de beker en 8 keer vriendschappelijk. Daarvan werden 28 duels winnend afgesloten, 11 keer werd er gelijk gespeeld en 10 keer verloren.

Zaterdag 17 november 2018 geldt als kantelpunt van het seizoen. Na die nederlaag in Genemuiden werd er slechts nog één keer verloren, 20 keer gewonnen en 10 keer gelijk gespeeld. Absoluut een formidabele prestatie die afgesloten werd met het winnen van de Achterhoek Cup. In de competitie en in de Beker werden deze prestaties helaas niet beloond met een prijs. Toch kan AZSV terugkijken op een fantastisch seizoen met 58 punten uit 30 duels, een aantal dat op dit niveau nog nooit behaald werd en kan het over vier weken met een frisse blik beginnen aan het nieuwe seizoen in de hoofdklasse A, dat 14 nieuwe tegenstanders naar sportpark Villekamp zal brengen.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van zes spelers en van Frits Migchelbrink, die stopt als assistent-scheidsrechter en elftalleider. Matthijs Ebbers gaat naar FC Winterswijk evenals Yeftha Nyamsangya en Giovanni Malawau. Max Jansen vertrekt naar sv DFS in Opheusden, Yordi Orriëns stopt en gaat zich richten op zijn carrière in het zaalvoetbal en Robbin Thuss neemt voorlopig een sabbatical, om daarna mogelijk bij Angerlo Vooruit wederom de voetbalschoenen aan te doen.

Tot slot werd Niek te Veluwe in het zonnetje gezet als speler van het seizoen. Hij stak met kop en schouders boven de rest van het team uit, zonder daarbij de andere spelers tekort te doen. De dynamische middenvelder werd ook nog eens topscorer van AZSV met dertien goals, zodat deze prijs hem meer dan gegund werd door alle aanwezigen.

AZSV-De Graafschap 1-1 (0-0). 48. 0-1 Jordy Thomassen, 57. 1-1 Niek te Veluwe.
Scheidsrechter Jeroen Sanders uit Doetinchem gaf geen kaarten.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste (46. Matthijs Ebbers), Freek Mulder (88. Michael Vaags), Jonathan Goosen, Max Jansen, Bram Rensing (68. Sjoerd Freriks), Yordi Orriëns (88. Wouter Hiddink), Niek te Veluwe (84. Sebastian Navis), Kars Vierwind, Yeftha Nyamsangya (84. Giovanni Malawau), Joost Rasing, Sjoerd te Boekhorst (72. Nick van Breugel).

Opstelling De Graafschap 1e helft: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Mohamed Hamdaou, Ralf Seuntjens, Daryl van Mieghem, Stef Nijland, Javier Vet, Jonathan Vergara Berrio, Roland Baas, Milan Hilderink, Toine van Huizen.

Opstelling De Graafschap 2e helft: Jordy Rondeel, Ted van de Pavert, Frank Olijve, Jesse Schuurman, Jordy Thomassen, Jordy Tutuarima, Jasper van Heertum, Matthijs van Nispen, Gregor Breinburg, Fahd Aktaou, Dylan Chiazor.